Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hvordan Kaia kan hjelpe Netanyahu

John Kerry hilser på Kaia, Netanyahu-familiens hund (Foto: GPO / Flickr.com)
John Kerry hilser på Kaia, Netanyahu-familiens hund (Foto: GPO / Flickr.com)
Med humor i pennen har avisredaktør David Horovitz et originalt forslag til hvordan Netanyahus hunde-problem kan bli snudd til en ressurs.

I en lederartikkel sender sjefredaktøren for Times of Israel sine gratulasjoner til Kaia Netanyahu, hunden til Israels statsminister, som de siste dagene har skapt overskrifter både i hjemlandet og omverdenen.

”Vi gratulerer Kaia Netanyahu med å ha snudd journalistikkens lover på hodet”, skriver David Horovitz.

Et vanlig ordtak innen journalistikken er nemlig: ”Hund biter mann er ingen nyhet. Mann biter hund er en nyhet.” Utsagnet er en slags faglig klisjéformulering av journalistikkens behov for sensasjoner. Men til tross for ordtaket klarte Kaia kunststykket å gjøre nyhet av at ”hund biter mann”.

”Ved å gnage litt på et Knesset-medlem og på advokat-ektemannen til viseutenriksministeren under Netanyahus Hanukkah-fest onsdag kveld, tygget statsministerens adopterte løshund sin vei til torsdagens forsider”, konstaterer redaktøren.

 

Kaia ble internasjonal kjendis

Saken fikk oppmerksomhet også i Norge. ”En mannevond statsminister-tispe har vakt oppsikt i Israel”, skrev Aftenposten.

Kaia er en ti år gammel blandingshund som nylig ble adoptert av familien Netanyahu fra et omplasseringssenter for hunder. Den gangen brukte statsministeren anledningen til å varmt anbefale andre også å ta seg av hjemløse hunder. På Hanukka-festen onsdag 9. desember i statsministerboligen bet hunden Knesset-medlem Sharren Haskel og advokaten Or Alon, ektemannen til viseutenriksminister Tzipi Hotovely (begge politikerne er fra Netanyahus parti Likud). Etter hendelsen har hunden blitt satt i karantene. De to ofrene hennes ble bare lettere skadet av bitt i hendene.

 

”Løsningen på Donald-dilemmaet”

David Horovitz kommer i lederartikkelen sin med et humoristisk forslag til hvordan den ellers triste hendelsen kunne bli snudd til en positiv ressurs for statsministeren: ”Kanskje har Kaia funnet løsningen på statsministerens store Donald-dilemma”, skriver han.

I Horovitz’ skrivende stund sto fortsatt et besøk av den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump på Netanyahus timeplan. Redaktøren forklarer: ”Han vil jo ikke egentlig bli sett sammen med kandidaten som vil bannlyse alle muslimer, men han kan heller ikke si nei til å møte en ledende amerikansk presidentkandidat. Løsningen er enkel: Han bør bare invitere Trump til å besøke ham hjemme, og gjøre det klart at Kaia kommer til å være med på mottakelsen. Så er det bare å vente og se om ikke den republikanske frontkandidaten oppdager at han faktisk, dessverre er opptatt den dagen.”

Lederartikkelen ble publisert torsdag 10. desember, og senere den samme dagen kom meldingene om at Trump hadde avlyst planen om å besøke Israel. Sannsynligheten for at Netanyahu hadde rukket å plukke opp rådet fra Horovitz er kanskje ikke så stor. Men kanskje kan Kaia komme ham til hjelp når andre kompliserte gjester senere måtte finne på å invitere seg selv?


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart