Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– En av de største, modigste, kreative og oppofrende krigerne det jødiske folk noen gang har hatt

Torsdag 17. mars 2016 døde tidligere Mossad-sjef Meir Dagan 71 år gammel.
Torsdag 17. mars 2016 døde tidligere Mossad-sjef Meir Dagan 71 år gammel.
Reddet Meir Dagan verden fra en iransk atombombe?

Torsdag 17. mars 2016 døde tidligere Mossad-sjef Meir Dagan av kreft 71 år gammel. I hans tid som sjef for de hemmelige tjenestene blir det hevdet at Mossad likviderte fem iranske vitenskapsmenn, ødela viktig utstyr i iranernes atomprogram og infiserte datamaskiner som kontrollerte atomsentrifuger med virusprogram, skriver Jerusalem Post.

Dagan ble født i Sovjetunionen i 1945, av jødiske foreldre som hadde overlevd Holocaust. Da Dagan var fem år gammel, flyttet familien til Israel. Dagan gjorde militær karriere i mer enn 30 år, og ble til slutt generalmajor, skriver Ha’aretz.

I 2002 ble Dagan håndplukket av statsminister Ariel Sharon til å lede Mossad, Israels hemmelige tjenester. Samarbeidet mellom Sharon og Dagan gikk helt tilbake til 1970-tallet, da Sharon var sjef for IDFs Sørkommando og valgte ut Dagan til å lede en anti-terror-avdeling på Gaza-stripen.

Dagan gjennomgikk en levertransplantasjon i Hviterussland i 2012, ett år etter at han sluttet i Mossad. I etterkant av operasjonen har han hatt komplikasjoner med helsen. Dagan etterlater seg kone og tre barn.

 

Minneord

Israels president Reuven Rivlin sparer ikke på rosen til Meir Dagan.

– Han var en av de største blant de modige, kreative og oppofrende krigerne det jødiske folket noensinne har hatt. Hans lojalitet til staten Israel var absolutt. Jeg kjente Meir som en som man kunne få råd hos, en vis mann, kjærlig og elsket midt i sin tøffhet, en leder og en av folket. Jeg bøyer mitt hode i smerte i minnet og sender mine kondolaner til familien, sier Rivlin.

På slutten av sitt liv var Dagan kritisk til statsminister Benjamin Netanyahus trussel om å gjøre et forhåndsangrep mot Irans atominstallasjoner. Men også Netanyahus minneord er rosende.

– Dagan var en modig soldat og offiser som bidro stort til landets sikkerhet i Israels kriger, anti-terror byrået og senere som leder av Mossad. Gjennom åtte år som leder av Mossad, ledet han organisasjonen i operasjoner som var modige og nyskapende. En stor kriger er død, sier Netanyahu.

Lovordene kommer også fra andre politikere og forsvarsledere.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart