Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Israelske fly angrep våpenkonvoi i Syria

Jagerfly fra det israelske luftvåpenet. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Jagerfly fra det israelske luftvåpenet skjøt ned fartøyet som kom fra Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Ifølge Hizbollah gikk det israelske luftforsvaret til angrep mot fire lastebiler med våpen i Syria denne uken.

Luftangrepet skal ha skjedd onsdag kveld nord for Damaskus, ifølge det libanesiske nyhetsnettstedet Mulhak, som er referert av Times of Israel. Ifølge rapporten ble ingen drept i angrepet mot våpenkonvoien.

Flere syriske opposisjonsnettsider har rapportert at ”det israelske luftforsvaret gjennomførte flere angrep mot Hizbollahs stillinger i grenseområdet mellom Syria og Libanon”, melder Israel National News. Disse rapportene bekrefter også at en våpenkonvoi som tilhørte Hizbollah og var på vei mot Libanon, var mål for operasjonen.

Det israelske forsvaret ønsker ikke å kommentere rapportene. Det er vanlig praksis at IDF generelt ikke kommenterer slike meldinger fra utenlandske kilder.

Mens borgerkrigen har herjet i Syria, har det jevnlig kommet meldinger om at Israel skal ha stått bak luftangrep i landet. Statsminister Benjamin Netanyahu bekreftet offentlig i april at mange av disse meldingene har vært riktige.

– Vi reagerer når vi må reagere, både her og på den andre siden av grensen. Vi har gjennomført flere titalls angrep for å hindre at Hizbollah får tak i mer avanserte våpen enn de har i dag, sa Netanyahu.

Den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollah er tungt involvert i borgerkrigen i Syria, der deres mannskaper kjemper på Assad-regimets side. Hizbollah utgjør en av de største sikkerhetstruslene mot Israel.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart