Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Dette flyet får aldri vende tilbake til Libanon

Skjermdump fra Twitter.
Skjermdump fra Twitter.
Årsak: Det har vært innom Tel Aviv.

Flyet som Yedioth Aharonoth har twitret et bilde av, er eid av det tyrkiske selskapet Turkish Tailwinds Airlines og har til nå vært leaset av libanesiske Wings of Lebanon. Etter at flyet hadde vært i Tyrkia til vedlikeholdsarbeid i noen dager, brukte eierselskapet det i dagene som gjensto før flyet skulle tilbake til Libanon. Disse dagene ble flyet brukt til ruteflygning fra Antalya til Tel Aviv. Onsdag ble det derfor tatt bilder av det som i Israel er et uvanlig syn: Et fly med libanesisk logo på Ben Gurion-flyplassen.

Da det ble kjent for libanesiske myndigheter at flyet hadde stått på israelsk jord, bestemte de resolutt å forby flyet å vende tilbake til libanesisk jord. Dette var ”en forbrytelse som vi tar fullstendig avstand fra”, sier Libanons transportminister Ghazi Zeaiter, ifølge Bloomberg og Times of Israel. Han forlanger etterforskning av saken og sier at flyet ikke vil få tillatelse til å vende tilbake til Libanon. Direktøren ved flyplassen i Beirut forsikrer at ”de nødvendige steg er tatt” for at flyet aldri mer skal få lande hos dem. Wings of Lebanon sier i en pressemelding at ”ethvert samarbeid eller kommunikasjon med den israelske fienden er en rød linje for Wings of Lebanon og vårt personell”. De krever at det tyrkiske selskapet fjerner deres navn og logoer fra flyet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart