Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Donald Trump er en sann venn av Israel

Donald Trump og Benjamin Netanyahu i New York 25. september 2016. (Foto: GPO)
Donald Trump og Benjamin Netanyahu i New York 25. september 2016. (Foto: GPO)
- Vi skal arbeide sammen for å fremme sikkerhet, stabilitet og fred i vår region, sier statsminister Benjamin Netanyahu. Trump har invitert Netanyahu til Det hvite hus.

I likhet med statsledere over hele verden har Israels statsminister Benjamin Netanyahu sendt sine gratulasjoner til Donald Trump etter seieren i det amerikanske presidentvalget. Netanyahu omtaler Trump som «en sann venn av staten Israel».

– Båndene mellom USA og Israel bygger på felles verdier, felles interesser og en felles framtid. Jeg er sikker på at Trump og jeg vil fortsette å styrke den spesielle alliansen mellom Israel og USA og vi vil føre den til nye høyder, sier Netanyahu.

Utdanningsminister Naftali Bennett var en av de første israelske lederne som gratulerte Trump onsdag morgen. Han ser på republikanernes seier som «en mulighet» til å legge tanken om en palestinsk stat død.

– Trumps seier er en mulighet for Israel til å trekke tilbake tanken om en palestinsk stat i sentrum av vårt land, noe som vil skade vår sikkerhet og vår rettferdige sak, uttalte Bennett.

– Dette er posisjonen til den som vant presidentvalget, som skrevet i hans plattform, og det bør være vår politikk, la Bennett til. Utdanningsministeren siktet til dokumentet som ble publisert om Donald Trumps Israel-politikk en knapp uke før valget.

Israels opposisjonsleder Isaac Herzog sendte «varme gratulasjoner til presidenten til den sterkeste og mektigste nasjonen i verden: Donald J. Trump» på Facebook.

– Jeg er sikker på at det militære og økonomiske samarbeidet med vår sterkeste og viktigste allierte vil fortsette bare i større grad i din presidentperiode, skrev Herzog.

– Jeg håper Trump lever ut løftene i sin seierstale og ikke det han kom med i valgkampen, skrev Tzipi Livni på Twitter.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart