Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hva Trump har lovet om Israel

Donald Trump holder sin seierstale i New York 9. november 2016. (Skjermdump fra Fox News)
Donald Trump holder sin seierstale i New York 9. november 2016. (Skjermdump fra Fox News)
«Den falske forståelsen av at Israel er en okkupant må avvises.» Se alle 16 punkter.

En knapp uke før valget, publiserte Donald Trumps Israel-rådgivere Jason Dov Greenblatt og David Friedman en uttalelse om sin kandidats forhold til den jødiske staten.

– Alle disse punktene har vi samtalt om med Trump og Trump-kampanjen, og de fleste er blitt uttalt, i en eller annen form, av Trump i ulike intervju og taler eller formidlet av ham i sosiale medier, skriver Greenblatt og Friedman.

Her er de 16 avsnittene, ord for ord.

De ubrytelige bånd mellom USA og Israel bygger på felles verdier som demokrati, ytringsfrihet, respekt for minoriteter, verdsetting av liv og mulighet for alle innbyggere til å leve ut sine drømmer.

Israel er staten til det jødiske folk, som har bodd i dette landet i 3.500 år. Staten Israel ble grunnlagt med mot og besluttsomhet av store menn og kvinner mot enorme odds og er en inspirasjon til mennesker som verdsetter frihet og menneskeverd over hele verden.

Israel er en sterk alliert av USA og en nøkkelpartner i den globale krigen mot islamsk jihad. Militært samarbeid og koordinasjon mellom Israel og USA må fortsette å vokse.

Det amerikanske folket verdsetter vårt nære vennskap og allianse med Israel – kulturelt, religiøst og politisk. Mens andre nasjoner har krevd at amerikanske styrker skal forsvare dem, har israelerne alltid forsvart sitt eget land selv og bare spurt om hjelp til militært utstyr og diplomatisk støtte til å forsvare seg. USA trenger ikke drive med nasjonsbygning i Israel eller sende styrker for å forsvare Israel.

Avtalen [MoU] undertegnet av de amerikanske og israelske regjeringer er et godt første skritt, men det er mye mer so må gjøres. En Trump-administrasjon vil sikre at Israel mottar maksimum militær, strategisk og taktisk samarbeid med USA, og avtalen vil ikke begrense støtten vi kan gi. Kongressen vil ikke bli hindret i å gi støtte større enn det som avtalen skisserer dersom den velger å gjøre det. Israel og USA har begge enorm fordel av det bidrag begge landene gir – forholdet går begge veier.

USA skal nedlegge veto mot enhver FN-avstemning som på urettferdig vis velger ut Israel [for fordømmelse] og vil arbeide i internasjonale institusjoner og fora, inkludert i vårt forhold til EU, med å motsette oss ethvert tiltak for å delegitimere Israel eller innføring av spesielle krav til merking av israelske produkter og boikott av israelske varer.

USA skal stanse finansieringen av FNs menneskerettighetsråd, en organisasjon dominert av land styrt av diktatorer som ser ensidig opptatt ut med å sverte den jødiske staten. UNESCOs forsøk på å skille staten Israel fra Jerusalem er et ensidig forsøk på å fornekte Israels 3000 år gamle tilhørighet til dens hovedstad, og er et nytt bevis på den enorme anti-Israel skjevhet i FN.

USA skal se på alle forsøk på å boikotte, trekke tilbake investeringer og sanksjonere (BDS) Israel som i seg selv antisemittisk og ta sterke tiltak, både diplomatisk og juridisk, for å hindre handlinger som er ment å begrense kommersielle forbindelser med Israel, eller personer og selskaper som gjør forretninger i israelske områder, på en diskriminerende måte. BDS-bevegelsen er bare nok et forsøk fra palestinerne på å unngå å ha en fredelig sameksistens med Israel. Den falske forståelsen av at Israel er en okkupant må avvises.

Trump-administrasjonen vil be justisdepartementet etterforske koordinerte forsøk på universiteter og høyskoler til å skremme studenter som støtter Israel.

En tostatsløsning mellom Israel og palestinerne ser umulig ut så lenge palestinerne er uvillige til å ta avstand fra vold mot Israel eller anerkjenne Israels rett til å eksistere som en jødisk stat. I tillegg er palestinerne delt mellom PA-styre på Vestbredden og Hamas-styre i Gaza, så det er ikke noe samlet palestinsk folk som kan kontrollere en stat nummer to. Hamas står på USAs liste med terrororganisasjoner, og søker aktivt Israels ødeleggelse. Vi vil forsøke å hjelpe israelere og palestinere å nå en omfattende og varig fred, en avtale som fritt og rettferdig må forhandles mellom dem som bor i regionen.

Det palestinske lederskapet, inkludert PA, har undergravd alle sjanser til fred med Israel ved å oppdra en generasjon palestinsk barn med et utdanningsprogram av hat mot Israel og jøder. I det palestinske samfunnet blir slikt hat jevnlig formidlet på palestinsk tv, i den palestinske pressen, i underholdningsmedia og i politisk og religiøs kommunikasjon. De to største palestinske politiske partier – Hamas og Fatah – promoterer jevnlig antisemittisme og jihad.

USA kan ikke støtte etableringen av en ny stat hvor terror blir økonomisk belønnet, terrorister blir feiret av politiske partier og regjeringsinstitusjoner og hvor utenlandsk bistand i stor grad forsvinner på korrupt vis. USA kommer ikke til å støtte opprettelsen av en stat som forbyr tilstedeværelsen til kristne og jødiske borgere, eller som diskriminerer mot noe folk på grunnlag av religion.

USA skal støtte direkte forhandlinger mellom Israel og palestinerne uten forhåndsbetingelser, og vil motsette seg alle palestinske, europeiske eller andre forsøk på å gå utenom direkte forhandlinger mellom partene mot en påtvunget løsning. Alle løsninger påtvunget Israel av andre parter, inkludert FNs sikkerhetsråd, kommer til å bli avvist. Vi støtter Israels rett og plikt til å forsvare seg selv mot terrorangrep mot deres folk og mot andre former for krig som blir rettet mot dem juridisk, økonomisk, kulturelt og ellers.

Det er nødvendig at Israel opprettholder forsvarbare grenser som sikrer fred og stabilitet i regionen. Det må ikke legges press på Israel for å trekke seg tilbake til grenser som gjør angrep og konflikt mer sannsynlig.

USA vil anerkjenne Jerusalem som den evige og udelelige hovedstaden til den jødiske staten og Trumps administrasjon vil flytte USAs ambassade til Jerusalem.

På tross av atomavtalen med Iran i 2015, utpekte utenriksdepartementet nylig Iran, nok en gang, som en stat som støtter terror. Iran setter ikke bare Midtøsten, men hele verden i fare ved å finansiere, væpne og trene terrorgrupper som opererer rundt omkring i verden inkludert Hamas, Hizbollah og styrker lojale til Syrias president Bashar al-Assad. USA må sette seg imot Irans pågående brudd mot atomavtalen og at Iran ikke har oppfylt kravene i tidligere og nåværende sanksjoner, eller avtalene de har undertegnet. USA må innføre tøffe, nye sanksjoner når det er nødvendig for å beskytte verden og Irans naboer fra fortsettende atom- og ikke-atom trusler.

 

Støtter du Trumps politikk i forhold til Israel? Skriv din kommentar i kommentarfeltet.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart