Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

– Obama går av uten noen tale eller resolusjon mot Israel

USAs president Barack Obama. (Illustrasjonsfoto: Det hvite hus / Flickr.com)
USAs president Barack Obama. (Illustrasjonsfoto: Det hvite hus / Flickr.com)
Anonyme amerikanske kilder roer nervene i Jerusalem.

Det siste året er det blitt spekulert i om Barack Obama kommer til å sette et siste avtrykk fra seg i Midtøsten før han går av som USAs president. I Jerusalem har den israelske regjeringen fryktet at Obama kom til å holde en større programtale eller støtte en FN-resolusjon som ville binde Israel i forhandlinger eller skape diplomatiske problemer på andre måter. Statsminister Benjamin Netanyahu har formant politiske støttespillere til å «opptre klokt» på slutten av Obamas periode, så ikke hele bosetningsprosjektet skulle settes i fare. Senest i september inngikk USA og Israel en rekordstor avtale om militær amerikansk bistand.

Dagens lekkasjer til nyhetsbyrået AP blir nok mottatt med lettelse i Jerusalem.

– Obama har så godt som utelukket noe større forsøk på å presse Israel, sier anonyme amerikanske tjenestemenn. Etter Donald Trumps overraskende valgseier er eventuelle planer lagt på hylla. Det republikanske partiet og flere av Trumps nærmeste medarbeidere er sterkt imot FN-tiltak som rammer Israel. Dersom Obama hadde gjort noen upopulære tiltak, kunne det fått Trump til å føre en tøffere politikk, skriver AP. Det hvite hus og den israelske ambassaden i Washington har avvist å kommentere saken.

USAs ambassadør i Israel, Dan Shapiro, ga også positive signaler torsdag. I intervju med Hærens Radio, gjengitt i Ha’aretz, fikk han spørsmål om USA vil nedlegge veto mot et eventuelt fransk resolusjonsforslag i FNs sikkerhetsråd.

– Vi vil alltid gå imot ensidige forslag, svarte ambassadøren som Obama har utpekt.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart