Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Netanyahu ser muligheter for «historiske endringer» med Trump

Donald Trump og Benjamin Netanyahu i New York 25. september 2016. (Foto: GPO)
Donald Trump og Benjamin Netanyahu i New York 25. september 2016. (Foto: GPO)
En serie positive signaler fra det nye Washington.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har de siste ukene signalisert økende grad av optimisme til samarbeidsmulighetene med den påtroppende Trump-administrasjonen i USA. Både når det gjelder diplomati og sikkerhet ser Netanyahu for seg å få gjennomslag for flere saker i Israels interesse som det var stengt for i de siste åtte årene under Barack Obama, forteller et fremstående medlem av den israelske regjeringen til Ha’aretz.

Netanyahus optimisme bygger blant annet på et møte som Mossad-sjef Yossi Cohen og Israels nasjonale sikkerhetsrådgiver Jacob Nagel hadde tidlig i desember med Michael Flynn, generalløytnanten som Trump har nominert som sin nasjonale sikkerhetsrådgiver.  Netanyahu har beskrevet møtet som «utmerket» og «et vendepunkt».

– Det er en mulighet her. Vi kan skape historiske endringer, skal Netanyahu ha sagt, ifølge den anonyme ministeren. Statsministerens kontor har avvist å kommentere saken.

I møtet skal Flynn ha sagt at Trump mener alvor når han snakker om å flytte USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem.

– Det er ventet betydelig utvikling i alt knyttet til USAs politikk. Vi er i en situasjon hvor spørsmålet om hva Israel ønsker er blitt mye mer relevant. Det ligger en mulighet her, men det er ikke sikkert at Netanyahu har bestemt seg for hva han vil gjøre, sier regjeringsmedlemmet.

Ha’aretz påpeker at det er sprikende meninger om flere av de store spørsmålene også internt i den israelske regjeringen. Amerikansk støtte til bygging i bosetningsblokker eller til Israels anneksjon av Golan-høydene kan være blant aktuelle saker som Netanyahu-regjeringen vil be om.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart