Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Trumps jødiske svigersønn skal jobbe med å løse konflikten mellom Israel og palestinerne

Jared Kushner er utnevnt til rådgiver av sin svigerfar, Donald Trump, med fokus på Midtøsten. (Foto: Lori Berkowitz)
Jared Kushner skal ha vært uenig med Bannon i MIdtøsten-politikken. (Foto: Lori Berkowitz)
36 år gamle Jared Kushner er utnevnt som rådgiver for påtroppende president Donald Trump.

USAs påtroppende president, Donald Trump, har utnevnt sin egen svigersønn til rådgiver i Det hvite hus. Jared Kushner (36) er gift med Trumps eldste datter, Ivanka, og er ortodoks jøde. Kushner skjuler ikke sin religiøse identitet, den er tydelig ikke bare i hvilke tradisjoner og regler han følger i sitt private liv, men også i form av bilder og annet interiør på hans kontor. Han skal være en av personene tettest på den valgte presidenten, og skal ha spilt en avgjørende rolle i Trumps valgseier i november.

«Synspunktene til Kushner tillegges muligens mer tyngde av Trump enn noen andre i kretsen rundt den innkommende presidenten,» skriver The Wall Street Journal, som siterer en anonym kilde i Trumps overgangsteam, ifølge Aftenposten.

Det er foreløpig ikke kjent hva slags rolle Kushner skal spille i Trumps nye administrasjon, men i et intervju med The Times of London sier Trump at svigersønnen skal jobbe med fredsprosessen mellom Israel og palestinerne. Trump har også tidligere signalisert at han mener Kushner passer inn i en slik rolle. Den påtroppende presidenten fremstiller sin svigersønn som et «naturtalent» spesielt egnet til oppgaven.

 

Palestinerne fornøyd med utnevnelsen av Kushner

Han blir i så fall ikke den eneste som skal jobbe med den israelsk-palestinske konflikten i Trumps administrasjon. I forrige måned kunngjorde Trump at Jason Greenblatt, en advokat fra New York, også skal jobbe som utsending til området

En rådgiver for palestinernes president Mahmoud Abbas sier utnevnelsen av Kushner, før Trump engang har hatt sin første dag som president, kan være et tegn på Trumps engasjement for å få til en fredsavtale.

– Det er et godt tegn at den valgte presidenten utnevner en av sine nærmeste, sin svigersønn, til å ta fatt på denne oppgaven, sier Husam Zomlot, rådgiver for Abbas, i et intervju med The Jerusalem Post.

 

Kan være forbudt å gi svigersønnen jobben

Men utnevnelsen av Kushner som rådgiver i Det hvite hus skjer ikke uten at det skaper debatt i USA. Landet har nemlig føderale lover mot nepotisme, som forbyr presidenten å ansette familiemedlemmer i statsapparatet. Trump på sin side mener loven ikke gjelder for dem som skal jobbe i Det hvite hus. Kushner har også avstått fra å få betalt for jobben i et forsøk på å omgå loven.

Svigersønnen har allerede satt sitt preg på USAs forhold til Israel. Han skal ha presset på for å få David Friedman som ny ambassadør i Israel. Friedman, som støtter den israelske bosetterbevegelsen, ble håndplukket av Trump til jobben. Kushner-familien og Trump har gitt gaver til innsamlingen som Friedman leder for bosetningen Beit El i nærheten av Ramallah på Vestbredden.

Går utnevnelsen som rådgiver gjennom, vil Kushner bli det mektigste familiemedlemmet til en president siden John F. Kennedy gjorde sin bror, Robert F. Kennedy, til justisminister i 1961.

Jared Kushner og konen Ivanka sammen med Donald Trump og resten av familien på scenen i forbindelse med et valgmøte. (Foto: Max Goldberg)
Jared Kushner og kona Ivanka sammen med Donald Trump og resten av familien på scenen i forbindelse med et valgmøte. (Foto: Max Goldberg)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart