Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Avviser rykter om at ambassadeflyttingen er avlyst

En arabisk avis skriver at Donald Trumps administrasjon har avlyst ambssadeflyttingen, men opplysningene avvises. (Foto: Max Goldberg)
En arabisk avis skriver at Donald Trumps administrasjon har avlyst ambssadeflyttingen, men opplysningene avvises. (Foto: Max Goldberg)
Motstridende meldinger om flyttingen av USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem.

Onsdag skriver den London-baserte og arabisk-språklige avisen Asharq Al-Awsat at Trump-administrasjonen har lovet de palestinske selvstyremyndighetene at flyttingen av USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem ikke lenger er på agendaen. Ifølge avisen skal myndighetene i Ramallah være svært lettet over beskjeden.

Nå skriver Avi Issacharoff i The Times of Israel at det slett ikke er gitt en slik lovnad fra den nye administrasjonen i USA. Han har en sentral kilde i den palestinske ledelsen, som avviser at det er gitt noe løfte fra den nyvalgte presidentens stab.

Donald Trump, som ble tatt i ed fredag 20. januar, lovet flere ganger i valgkampen at han ville flytte USAs ambassade til Jerusalem. Også etter at han ble valgt til USAs 45. president har det kommet sterke signaler om ambassadeflytting, men i det siste har administrasjonen antydet at det ikke er noe som kommer til å skje med det første. I et møte med pressen på mandag sa Trumps pressesjef Sean Spicer at «det ikke var tatt noen avgjørelse» med tanke på flytting av ambassaden.

Den fremtredende israelske ministeren Tzachi Hanegbi, som skal være tett på statsminister Benjamin Netanyahu, har kommentert opplysningene som kommer frem i avisen Asharq Al-Awsat til israelsk radio.

«Jeg antar at dette temaet vil bli diskutert i USA en god stund», sier Hanegbi, som understreker at det ikke er første gang en president lover å flytte ambassaden.

Både Bill Clinton og George W. Bush kom med samme lovnad, men ord ble aldri til handling når de først kom til makten. Likevel tror han det vil skje denne gangen.

«Jeg har ingen tvil om at den endelige beslutningen vil bli annerledes enn hos tidligere administrasjoner som har kommet med det samme løftet, men det kan være flyttingen blir utført gradvis», sier ministeren.

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart