Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israelsk sykehus hjalp 16 palestinske barn med å høre for aller første gang

16 palestinske barn ble operert og fikk høre for første gang i sitt liv. (Illustrasjonsfoto: Ridge Leoni/Flickr)
16 palestinske barn ble operert og fikk høre for første gang i sitt liv. (Illustrasjonsfoto: Ridge Leoni/Flickr)
- Vi er glad for å ha fått lov til å bidra til en så dramatisk endring av livene deres, sier legene.

På Hadassah Ein Kerem-sykehuset i Jerusalem fikk 16 døve palestinske barn operert inn et cochleaimplantat, som gjorde at de kunne høre for første gang i sitt liv. Et cochleaimplantat konverterer lyder til informasjon som hjernen kan forstå, og tilbys hovedsakelig til hørselshemmede med så store hørselstap at det er liten eller ingen mulighet til å oppfatte tale med et vanlig høreapparat.

Cochleaimplantater er vanlig i den vestlige verden, men ikke like tilgjengelig i mindre utviklede regioner. De 16 barna som ble operert kommer fra Vestbredden og Gaza, og operasjonene er en del av arbeidet til Peres Center for Peace. Operasjonene har foregått over det siste året, men i forrige måned ble seks av barna operert én etter én i en intensiv rekke av operasjoner. Alle skal ha vært vellykkede.

– Dette er et fantastisk prosjekt som gjør at barn får muligheten til komme ut av en verden av stillhet til å kunne leve et normalt liv, sier doktor Michal Kaufmann, som var hovedansvarlig for det medisinske inngrepet, til avisen Yedioth Ahronoth.

Mange av barna var uten pasientjournal, slik at legene måtte utføre omfattende tester på dem. I tillegg til operasjonene kreves tilrettelegging og flere måneder med rehabilitering. Både kirurger, øre-nese-hals-spesialister og logopeder har bidratt.

– Før de ble operert, hadde ikke barna lært seg å å snakke. De hadde ikke et godt nok apparat rundt seg til å lære dem opp. Operasjonen åpnet opp deres verden og deres evne til å kommunisere. Vi er glad for å ha fått lov til å bidra til en så dramatisk endring av livene deres, sier den ansvarlige for operasjonene.

Med et cochleaimplantatet kan mange høre for første gang. (Illustrasjonsfoto: Ryan Poole/Flickr)
Med et cochleaimplantatet kan mange høre for første gang. (Illustrasjonsfoto: Ryan Poole/Flickr)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart