31 år gamle James Hirshfield forlot et suksessfullt liv i USA for å bli soldat i Israel. (Foto: Twitter)
James Hirshfield forlot et suksessfullt liv i USA for å bli soldat i Israel. (Foto: Twitter)

Hugo Boss-modell ble IDF-soldat

31 år gamle James Hirschfield byttet ut designertøy med militæruniform.

Da James Hirshfield gjorde aliyah for to år siden, var det første gang han satte sine føtter i Israel. 31-åringen, født og oppvokst i Storbritannia, levde et suksessfullt liv som modell og profesjonell golftrener i USA da han plutselig følte et kall om å bo i Israel. Ut av det blå pakket han sakene sine og flyttet tusenvis av kilometer unna.

– Å være modell var spennende, friskt og noe annerledes. Hvis det ikke hadde vært for at noe tente en brann i mitt hjerte om at jeg måtte reise til Israel, så er det en sjanse for at jeg hadde fortsatt som modell, sier Hirshfield til Jerusalem Post.

31-åringen fikk kontrakt med det globale modellbyrået BMG i 2014 og jobbet for det fasjonable motehuset Hugo Boss. Suksessen til tross, det var noe som manglet i livet hans. Hirshfield fikk et brennende ønske om å flytte til Israel. Men det var ikke nok bare å flytte til Israel. Han ville også oppfylle sin drøm om å tjenestegjøre i IDF.

– Jeg bestemte meg for at jeg ikke kunne leve utenfor Israel mens 18-, 19- og 20-åringer beskytter og gir sitt liv for et land som jeg og min familie kunne flykte til hvis noe skulle skje, sier Hirshfield, som hadde en bestefar som overlevde holocaust.

Men til tross for hans gode intensjoner og engasjement var det ikke like enkelt som han hadde håpet på. Da Hirshfield kom til Israel, var han 29 år gammel og fikk nei på nei fra hæren, siden han var ti år eldre enn den gjennomsnittelige rekrutt. Men han ga aldri opp og nylig, 31 år gammel, kunne han ikle seg uniformen og starte den militære opptreningen sammen med andre jødiske immigranter fra hele verden.

– Jeg vet hvor mye mange, ikke bare meg, har måtte reise ifra: familie, venner og tidligere liv. Vi som er her er egentlig bare én stor familie. Ingen er mer spesielle enn andre, sier den tidligere modellen i intervjuet med avisen.

Hirshfield har forpliktet seg til ett og et halvt års tjeneste i IDF, men håper å kunne gå på offiserskole  og dermed ha en enda lenger tjeneste i det israelske forsvaret.

– Jeg håper jeg kan inspirere folk i Israel og over hele verden til å vite hva Israel står for og hvorfor det er så viktig å være her, og at uten denne hæren ville det kanskje ikke være noe land her lenger, avslutter han.

En stolt Hirshfield kunne endelig ikle seg uniformen. (Foto: Privat)
En stolt Hirshfield kunne endelig ikle seg den israelske uniformen. (Foto: Privat)

 

  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-).

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart