En eldre mann spaserer i Jerusalem. Forventet levealder i Israel er en av de høyeste i verden. (Foto: Ronan Shenhav)
En eldre mann spaserer i Jerusalem. Forventet levealder i Israel er en av de høyeste i verden. (Foto: Ronan Shenhav)

Få lever i snitt lenger enn israelerne

Forventet levealder i Israel er en av de høyeste i verden både blant kvinner og menn.

Verdens helseorganisasjon (WHO) publiserte onsdag 17. mai en rapport om forventet levealder. Statistikken viser at Israel er et av landene i verden med høyest forventet levealder, både blant menn og kvinner, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Ifølge WHOs rapport er forventet levealder i Israel i snitt 82,5 år. Det plasserer Israel på en 8. plass over land med høyest forventet levealder. Blant menn er forventet levealder 80,6 år, noe som er fjerde høyest i verden. Bare i Irland, Sveits og Island er menn forventet å leve lenger. For kvinnene i Israel er forventet levealder 84,3 år.

Rapporten baserer seg på data fra alle av WHOs medlemsland og inkluderer barnedødelighet, spedbarnsdødelighet, sanitære forhold, hvor mye alkohol og narkotika som brukes, sjansen for å overleve alvorlige sykdommer og hvor mange som er vaksinert i landet. I Israel er 94 prosent av befolkningen vaksinert.

Alkoholkonsumet i Israel er også lavere enn i de fleste vestlige land. Landene med høyest alkoholkonsum er Øst-Europeiske land som Moldova, Russland og Romania. I Israel konsumeres det mindre alkohol enn i de fleste europeiske land, USA, Australia og New Zealand. Land med forbud mot alkohol ligger på bunnen av listen.

Verdens helseorganisasjon har også undersøkt hvor stor sannsynlighet det er for å dø av alvorlige sykdommer som hjerteinfarkt, slag, kreft og diabetes i en alder av 30 til 70 år. I bare fire land i verden er det mindre sjanse for å dø av slike sykdommer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart