Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Få lever i snitt lenger enn israelerne

En eldre mann spaserer i Jerusalem. Forventet levealder i Israel er en av de høyeste i verden. (Foto: Ronan Shenhav)
En eldre mann spaserer i Jerusalem. Forventet levealder i Israel er en av de høyeste i verden. (Foto: Ronan Shenhav)
Forventet levealder i Israel er en av de høyeste i verden både blant kvinner og menn.

Verdens helseorganisasjon (WHO) publiserte onsdag 17. mai en rapport om forventet levealder. Statistikken viser at Israel er et av landene i verden med høyest forventet levealder, både blant menn og kvinner, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Ifølge WHOs rapport er forventet levealder i Israel i snitt 82,5 år. Det plasserer Israel på en 8. plass over land med høyest forventet levealder. Blant menn er forventet levealder 80,6 år, noe som er fjerde høyest i verden. Bare i Irland, Sveits og Island er menn forventet å leve lenger. For kvinnene i Israel er forventet levealder 84,3 år.

Rapporten baserer seg på data fra alle av WHOs medlemsland og inkluderer barnedødelighet, spedbarnsdødelighet, sanitære forhold, hvor mye alkohol og narkotika som brukes, sjansen for å overleve alvorlige sykdommer og hvor mange som er vaksinert i landet. I Israel er 94 prosent av befolkningen vaksinert.

Alkoholkonsumet i Israel er også lavere enn i de fleste vestlige land. Landene med høyest alkoholkonsum er Øst-Europeiske land som Moldova, Russland og Romania. I Israel konsumeres det mindre alkohol enn i de fleste europeiske land, USA, Australia og New Zealand. Land med forbud mot alkohol ligger på bunnen av listen.

Verdens helseorganisasjon har også undersøkt hvor stor sannsynlighet det er for å dø av alvorlige sykdommer som hjerteinfarkt, slag, kreft og diabetes i en alder av 30 til 70 år. I bare fire land i verden er det mindre sjanse for å dø av slike sykdommer.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart