Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Det føles fantastisk å være her i Israel

Det ble en hjertelig mottakelse i Israel for Trump og førstedamen. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Benjamin Netanyahu og kona Sara tok imot Donald Trump og kona Melania i mai 2017. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Donald Trump sa han ønsket en framtid uten terror og vold da han landet i Israel.

Mandag formiddag norsk tid landet USAs president Donald Trump, førstedame Melania Trump og resten av reisefølget på rundt 900 mennesker i Israel for et 26 timers besøk i regionen. Under mottakelsen på Ben Gurion-flyplass i Tel Aviv snakket Trump om hvor takknemlig han var over å ha blitt invitert til Israel.

– Det føles fantastisk å være her i Israel. Jeg er dypt takknemlig over deres invitasjon og beæret over å få lov til å være her. Mitt besøk her er en bekreftelse å de ubrytelige bånd mellom USA og staten Israel, fortalte Trump på flyplassen.

Den amerikanske presidenten pratet varmt om Israel og hvordan landet har utviklet seg gjennom årene. Han snakket videre om at han ønsket å skape en ny framtid for regionen hvor barn og barnebarn kunne vokse opp uten vold og terror.

– Gjennom min reise de siste dager har jeg fått fornyet håp, fortalte Trump, som før besøket til Israel møtte arabiske og muslimske ledere i Saudi-Arabia.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu talte også på mottakelsen. Han snakket om at Israel strekker ut et hånd om fred til alle sine naboer, også palestinerne.

– Vi ønsker en fred hvor den jødiske staten blir anerkjent og Israels sikkerhet er ivaretatt, fortalte Netanyahu, som ser frem til å jobbe med Trump i årene fremover.

– Jeg er trygg på at under ditt lederskap vil båndene mellom USA og Israel bli enda bedre og enda sterkere, sa den israelske statsministeren.

Etter mottakelsen på flyplassen gikk turen videre til Jerusalem. Der skal Trump i møte med Israels president Reuven Rivlin, statsminister Benjamin Netanyahu og resten av regjeringen. Etter planen skal Trump også besøke Vestmuren i Jerusalem. Det vil i så fall være første gang en sittende amerikansk president besøker stedet.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart