Donald Trump og Benjamin Netanyahu. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Donald Trump og Benjamin Netanyahu. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

Trump flytter ikke USAs ambassade til Jerusalem

USAs president har bestemt seg for å ikke flytte USAs ambassade i denne omgang.

Torsdag kveld norsk tid signerte USAs president Donald Trump en utsettelsesordre for flytting av USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Kongressen i USA bestemte allerede i 1995 at landets ambassade skulle flyttes til Israels hovedstad, men amerikanske presidenter har hatt en mulighet til å legge ned en utsettelse på seks måneder om gangen. Bill Clinton, George W. Bush og Barack Obama benyttet seg alle av denne muligheten. Nå har også Trump gjort det.

Dermed går han foreløpig tilbake på løftet han ga i valgkampen. Da sa Trump at hvis han kom til makten, skulle han flytte USAs ambassade til Jerusalem. Men etter at han ble valgt til USAs 45. president har tonen endret seg. Likevel har han ved flere anledninger holdt døren åpen for å flytte ambassaden, helt frem til avgjørelsen i dag.

– Selv om president Donald J. Trump har utsatt flyttingen av USAs ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem, må ingen vurdere denne avgjørelsen som en tilbaketrekking av presidentens sterke støtte til Israel, eller en svekkelse av alliansen mellom USA og Israel, sier Det hvite hus i en uttalelse gjengitt av Times of Israel.

Til tross for at Trump i dag signerte en utsettelse av flyttingen, sier Det hvite hus i en pressemelding at presidenten fortsatt er innstilt på å innfri valgløftet sitt.

– President Trump tok denne beslutningen for å maksimere sjansene for å forhandle fram en avtale mellom Israel og palestinerne, og dermed oppfylle sine forpliktelser til å forsvare USAs nasjonale sikkerhetsinteresser. Men som han gjentatte ganger har sagt, har han til hensikt å flytte ambassaden. Det er ikke et spørsmål om det vil skje, bare når det vil skje, er budskapet fra det Det hvite hus torsdag kveld.

De skriver videre at tidspunktet for å flytte ambassaden ikke var riktig akkurat nå.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart