Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Netanyahu håper å regjere i flere år til

Til tross for korrupsjonsanklager er Benjamin Netanyahu trygg på at folket støtter ham.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier han ønsker å fortsette å styre Israel i mange år framover. Dermed avviser han rapporter som hevder at Netanyahu planlegger å avslutte sitt lange politiske liv ved å utlyse nyvalg, skriver avisen Times of Israel.

– Jeg har ikke noen intensjoner om å utlyse nyvalg. Jeg har tenkt å fullføre denne perioden og lede Likud til til en stor seier i 2019-valget, sier Benjamin Netanyahu.

Den siste tiden har de juridiske problemene hopet seg opp for den israelske statsministeren. Nylig ble det klart at kona Sara vil bli tiltalt for bedrageri av offentlige midler, og statsministeren er selv under mistanke for korrupsjon.

Likevel mener landets lengstsittende statsminister at støtten til ham og kona Sara er «veldig stor», både innenfor sitt eget parti og blant den generelle befolkning.

– Den eneste måten du kan se dette på er å ta følge med meg. Jeg mener ikke til de store politiske møtene, men gå med meg på gaten eller til kafeen, sier han og indikerer at den vanlige israeler han møter er entusiastisk i støtten til ham.

– Jeg kan aldri huske å ha opplevd noe lignende. Jeg har aldri før fått en slik personlig støtte til meg og min kone. Det er utrolig rørende. Jeg har ingen andre måter å beskrive det på, fortalte statsministeren til en gruppe journalister.

Netanyahu er for tiden gjenstand for to separate korrupsjonsanklager. Den ene går ut ut på at han er mistenkt for å ha mottatt ulovlige gaver fra rike støttespillere i form av sigarer og champagner til en verdi av flere hundretusen kroner.

I den andre saken er statsministeren mistenkt for å ha inngått en avtale med eieren av en av Israels største aviser. I bytte mot fordelaktig omtale i avisen skulle Netanyahu ifølge mistanken ha forsøkt å svekke avisens konkurrent gjennom en ny lovgivning.

Sara og Benjamin Netanyahu er begge i trøbbel, men mener folket støtter dem. (Foto: Flickr kontor)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart