Inne i slike uskyldige emoji-tøfler skal Hamas ha forsøkt å smugle militærutstyr. (Foto: Skjermdump YouTube)
Inne i slike uskyldige emoji-tøfler forsøkte Hamas å smugle militærutstyr i oktober. (Foto: Skjermdump YouTube)

Smuglet militærutstyr i emoji-tøfler

Hamas med et frekt forsøk på å smugle ulovlig militærutstyr inn på Gazastripen.

Forsvarsdepartementets grensekontrollører avdekket en forsendelse militærstøvler på vei inn til Gazastripen søndag. Militærstøvlene skal ha vært skjult inne i fargerike, tegneserieaktige tøfler. Departementet sier militærstøvlene trolig var på vei til terrorgruppen Hamas, som har kontrollen på Gazastripen, skriver Times of Israel.

Tusenvis av olivengrønne, svarte og kamuflerte militærstøvler, laget av spesialselskapet Magnum Boots and Apparel, var sydd inn i tøfler dekorert med ulike emojis, enkle ideogram eller smilefjes som benyttes i elektroniske meldinger.

Israel tillater ikke at det smugles militært utstyr til terrorgruppen Hamas. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Israel tillater ikke at det smugles militært utstyr til terrorgruppen Hamas. (Foto: Forsvarsdepartementet)

Militærutstyret ble oppdaget da forsendelsen ble inspisert ved grenseovergangen Kerem Shalom sør på Gazastripen.

– Smuglerne gjorde en innsats og hadde en plan om å overvinne grensekontrollen, da de sydde tøfler over støvlene. Jeg er stolt over sikkerhetskontrollørene, som gjør akkurat det som er forventet av dem. De begynte med å identifisere lastebilen som mistenkt og ender opp med å sjekke forsendelsen og avdekke smuglingsforsøket, forteller Ami Shaked, leder for Kerem Shalom-grenseovergangen, til avisen.

Forsvarsdepartementet sier de tror at militærstøvlene skulle bli brukt av Hamas´ militære fløy. Oberst Fares Atilla, som leder tilsynet med varene som kommer inn og ut av Gazastripen, sier smuglingsforsøket fra Hamas var et forsøk på å utnytte Israels politikk til beboerne på den palestinske enklaven.

– Vi vil fortsette å passe på at forsendelsene når sin destinasjon og ikke blir misbrukt til terrorformål, forteller Atilla. Lastebilen som fraktet smuglergodset og resten av varene ble beslaglagt av myndighetene for videre etterforskning.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart