Det amerikanske luftforsvaret sendte sitt F-15E Strike Eagle over Irak i 2014 for å bombe IS-mål. (Illustrasjon: US Department of Defense, Wikimedia Commons)
Israelske jagerfly har i natt gjennomført flere angrep mot iranske mål i Syria. (Illustrasjon: US Department of Defense)

Israel bombet et syrisk luftvernbatteri

Angrepet var en reaksjon på at syrerne avfyrte et missil mot et israelsk fly.

Israel gjennomførte mandag et luftangrep mot det syriske militæret øst for den syriske hovedstaden Damaskus. Angrepet var en reaksjon på at syriske styrker tidligere på dagen hadde avfyrt et luftvernmissil mot et israelsk rekogniseringsfly.

Talsmann for den israelske hæren, Jonathan Conricus, sier «en rekke» israelske fly fløy over Libanon i forbindelse med et «rutinemessig rekogniseringsoppdrag», da de ble angrepet av et syrisk luftvernbatteri, skriver avisen Times of Israel.

Det syriske luftvernbatteriet av typen SA-5 ble ødelagt i det israelske angrepet. Det israelske flyet som ble beskutt ble ikke truffet og returnerte trygt tilbake til basen.

Det russiske militæret, som er alliert med Syria og opererer i landet, ble varslet av Israel like før luftangrepet. Oberstløytnant Conricus sier Israel ikke ønsker å «destabilisere» situasjonen i Syria, men at landet vil fortsette å forsvare seg.

Angrepet skjedde bare timer før den russiske forsvarsministeren Sergei Shoigu skulle møte den israelske forsvarsministeren Avigdor Lieberman i Tel Aviv.

En SA-5 utstilt på et ukrainsk krigsmuseum. (Foto: Wikipedia)
En luftvernmissil av typen SA-5 utstilt på et ukrainsk krigsmuseum. (Foto: Wikipedia)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart