Visepresident Mike Pence. (Foto: Aubrey Gemignani/Flickr)
Visepresident Mike Pence. (Foto: Aubrey Gemignani/Flickr)

Mike Pence besøker Israel i desember

USAs visepresident vil diskutere mulighetene for en fredsavtale med Netanyahu og Abbas.

USAs visepresident Mike Pence vil i desember reise til Israel og Egypt. Reisen skjer på forespørsel fra USAs president Donald Trump, skriver avisen Times of Israel.

Kunngjøringen kom i Washington under en solidaritetsmiddag for Midtøstens kristne. I en tale til forsamlingen sa Pence at han vil spre et budskap på turen om at land i Midtøsten må «avslutte forfølgelsen av kristne og andre religiøse minoriteter».

Noen mener Israel er den eneste trygge havnen for kristne i Midtøsten.

Visepresidenten besøker Israel under den jødiske høytiden Hanukka. Der vil han diskutere muligheter for en fredsavtale i separate møter med statsminister Benjamin Netanyahu og palestinernes president Mahmoud Abbas, ifølge Det hvite hus.

Det er også ventet at Pence kommer til å ta opp USAs holdning til atomavtalen med Iran under besøket i Israel. Han vil trolig også snakke om Israels romprogram.

Pence skal også møte Egypts president Abdel-Fattah el-Sissi på turen. De to skal diskutere sikkerhetssamarbeidet mellom USA og Egypt. I tillegg planlegger Pence å møte religiøse ledere for å diskutere situasjonen for Midtøstens religiøse minoriteter.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart