Kurdere i Norge takker Israel for støtten utenfor den israelske ambassaden i Oslo. (Foto: Komiteen for et selvstendig Kurdistan)
Kurdere i Norge takker Israel for støtten utenfor den israelske ambassaden i Oslo. Det israelske flagget er også et vanlig syn i Kurdistan, men nå har det irakiske parlamentet forbudt offentlig visning av flagget. (Foto: Komiteen for et selvstendig Kurdistan)

Nå er dette forbudt i Irak

Det irakiske parlamentet har vedtatt å kriminalisere bruk av det israelske flagget i det offentlig rom i Irak. Forbudet kommer etter at det israelske flagget har vært synlig ved flere kurdiske uavhengighetsmarkeringer.

Det var den sjiamuslimske lederen Ammar al-Hakim fra partiet Citizen Bloc som foreslå forbudet mot israelske flagg, skriver avisen Times of Israel.

Israel er et av få land som offentlig støtter kurdisk uavhengighet og mange kurdere har takket for støtten ved å vise fram israelske flagg sammen med det kurdiske flagget. Det har gjort at mange arabiske ledere har kalt den kurdiske folkeavstemningen om uavhengighet for et «zionistisk komplott».

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har avvist påstandene om at Israel på noen som helst måte har vært involvert i folkeavstemmingen.

– Israel har ikke hatt noen rolle i folkeavstemmingen, utenom den dype, naturlige og langvarige sympatien som folket i Israel har for det kurdiske folk og deres ønske om uavhengighet, fortalte Netanyahu i oktober.

Nylig gjennomførte det kurdiske selvstyre i Nord-Irak en ikke-bindende folkeavstemming om uavhengighet fra Irak. Et overveldende flertall stemte for uavhengighet. Siden har det vært en spent stemning mellom den kurdiske regionen og den irakiske regjeringen i Bagdad.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart