Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Nå er dette forbudt i Irak

Kurdere i Norge takker Israel for støtten utenfor den israelske ambassaden i Oslo. (Foto: Komiteen for et selvstendig Kurdistan)
Kurdere i Norge takker Israel for støtten utenfor den israelske ambassaden i Oslo. Det israelske flagget er også et vanlig syn i Kurdistan, men nå har det irakiske parlamentet forbudt offentlig visning av flagget. (Foto: Komiteen for et selvstendig Kurdistan)

Det irakiske parlamentet har vedtatt å kriminalisere bruk av det israelske flagget i det offentlig rom i Irak. Forbudet kommer etter at det israelske flagget har vært synlig ved flere kurdiske uavhengighetsmarkeringer.

Det var den sjiamuslimske lederen Ammar al-Hakim fra partiet Citizen Bloc som foreslå forbudet mot israelske flagg, skriver avisen Times of Israel.

Israel er et av få land som offentlig støtter kurdisk uavhengighet og mange kurdere har takket for støtten ved å vise fram israelske flagg sammen med det kurdiske flagget. Det har gjort at mange arabiske ledere har kalt den kurdiske folkeavstemningen om uavhengighet for et «zionistisk komplott».

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har avvist påstandene om at Israel på noen som helst måte har vært involvert i folkeavstemmingen.

– Israel har ikke hatt noen rolle i folkeavstemmingen, utenom den dype, naturlige og langvarige sympatien som folket i Israel har for det kurdiske folk og deres ønske om uavhengighet, fortalte Netanyahu i oktober.

Nylig gjennomførte det kurdiske selvstyre i Nord-Irak en ikke-bindende folkeavstemming om uavhengighet fra Irak. Et overveldende flertall stemte for uavhengighet. Siden har det vært en spent stemning mellom den kurdiske regionen og den irakiske regjeringen i Bagdad.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart