Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Tilhenger av Den islamske stat planla terrorangrep mot det israelske landslaget. (Foto: Fotballforbundet)
Det israelske herrelandslaget i fotball har ikke kvalifisert seg til et stort mesterskap siden 1970. (Foto: Fotballforbundet)

Palestinerne bedre enn Israel i fotball

Krise for israelsk fotball etter å ha stupt på FIFA-rankingen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

For andre gang på tre år ønsker kultur- og sportsminister Miri Regev en kritisk gjennomgang av det israelske herrelandslaget i fotball, etter at de nok en gang feilet i å komme til et stort mesterskap. Israel klarte ikke å kvalifisere seg til fotball-VM i Russland i 2018, skriver avisen Jerusalem Post.

Israel endte på en svak fjerdeplass i sin gruppe i VM-kvalifiseringen med 12 poeng. Det var hele 16 poeng bak gruppevinner Spania. Som følge av den skuffende VM-kvalifiseringen har Israel falt helt ned til en 98. plass på den internasjonale FIFA-rankingen. Det er bak det palestinske fotballandslaget, som ligger på plass 82.

Sportsministeren sier hun vil ha ekstern hjelp for å gjennomgå tilstanden til israelsk fotball. Et konsulentfirma kommer med en konklusjon i juni 2018.

Det er bare to år siden Regev og det israelske fotballforbundet annonserte at de ville opprette en komité for å finne ut hvorfor Israel ikke har klart å kvalifisere seg til en stor turnering siden verdensmesterskapet i 1970.

– Fotball er den mest populære sporten i verden og i Israel. Den burde vært en kilde til nasjonal stolthet. Fotballen har det største budsjettet av alle sporter, men dessverre har ikke landslaget vårt kvalifisert seg til en stor turnering på 47 år. Det er et akutt behov for å undersøke årsakene til dette.

Norge ligger for øyeblikket på 58. plass på FIFA-rankingen. I 2008 lå Israel på 18. plass på den samme rangeringen. Siden har det bare gått nedover.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart