Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Palestinerne bedre enn Israel i fotball

Tilhenger av Den islamske stat planla terrorangrep mot det israelske landslaget. (Foto: Fotballforbundet)
Det israelske herrelandslaget i fotball har ikke kvalifisert seg til et stort mesterskap siden 1970. (Foto: Fotballforbundet)
Krise for israelsk fotball etter å ha stupt på FIFA-rankingen.

For andre gang på tre år ønsker kultur- og sportsminister Miri Regev en kritisk gjennomgang av det israelske herrelandslaget i fotball, etter at de nok en gang feilet i å komme til et stort mesterskap. Israel klarte ikke å kvalifisere seg til fotball-VM i Russland i 2018, skriver avisen Jerusalem Post.

Israel endte på en svak fjerdeplass i sin gruppe i VM-kvalifiseringen med 12 poeng. Det var hele 16 poeng bak gruppevinner Spania. Som følge av den skuffende VM-kvalifiseringen har Israel falt helt ned til en 98. plass på den internasjonale FIFA-rankingen. Det er bak det palestinske fotballandslaget, som ligger på plass 82.

Sportsministeren sier hun vil ha ekstern hjelp for å gjennomgå tilstanden til israelsk fotball. Et konsulentfirma kommer med en konklusjon i juni 2018.

Det er bare to år siden Regev og det israelske fotballforbundet annonserte at de ville opprette en komité for å finne ut hvorfor Israel ikke har klart å kvalifisere seg til en stor turnering siden verdensmesterskapet i 1970.

– Fotball er den mest populære sporten i verden og i Israel. Den burde vært en kilde til nasjonal stolthet. Fotballen har det største budsjettet av alle sporter, men dessverre har ikke landslaget vårt kvalifisert seg til en stor turnering på 47 år. Det er et akutt behov for å undersøke årsakene til dette.

Norge ligger for øyeblikket på 58. plass på FIFA-rankingen. I 2008 lå Israel på 18. plass på den samme rangeringen. Siden har det bare gått nedover.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart