Den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman angriper Irans øverste leder. (Foto: Adrian Cadiz/Flickr)
Den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman er kritisk til det palestinske lederskapet. (Foto: Adrian Cadiz/Flickr)

Israelsk minister inviterer Saudi-Arabias mektige kronprins til Israel

Mohammed bin Salman blir bedt om å mekle i den israelsk-palestinske konflikten.

Israels etterretningsminister Yisrael Katz har invitert Saudi-Arabias mektige kronpris Mohammed bin Salman til Israel, ifølge den saudiarabiske avisen Elaph. Katz beskriver Saudi-Arabia som lederne av den arabiske verden og foreslår at kongedømmet skal mekle i den israelsk-palestinske konflikten.

Katz sier i intervjuet at Israel gjerne vil delta i slike fredsforhandlinger.

For en måned siden publiserte den samme avisen et historisk intervju med den israelske militærsjefen Gadi Eisenkot. Det var første gang en høytstående israelsk offiser ble intervjuet av en medieorganisasjon i Saudi-Arabia, et land som ikke har noen diplomatiske forbindelser med Israel.

Men felles fiende – Iran – har myknet opp forholdet mellom de to landene. I forrige måneds intervju fortalte Eisenkot at Iran er «den virkelige og største trusselen i regionen». Han understreket at mens Iran er ute etter Israels utslettelse har Israel og Saudi-Arabia aldri vært i noen væpnet konflikt.

Israel har også åpnet opp for å dele etterretning om den sjiamuslimske islamske republikken Iran med det sunnimuslimske kongedømmet.

Etter at USAs president Donald Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad, gikk Saudi-Arabias kong Salman ut og sa at palestinerne hadde rett til å ha Øst-Jerusalem som sin hovedstad i en framtidig palestinsk stat.

Den israelske ministeren Yisrael Katz ønsker USAs hjelp for å kaste Iran ut av Syria. (Foto: Wikipedia)
Det er den israelske etterretningsministeren Yisrael Katz som har invitert den saudiarabiske kronprinsen. (Foto: Wikipedia)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart