Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Forsøkte å provosere soldater

Her angriper de palestinske jentene de israelske soldatene med slag og spark. (Foto: Skjermdump video)
Her angriper de palestinske jentene de israelske soldatene med slag og spark. (Foto: Skjermdump video)
En video viser palestinske jenter som slår og sparker på israelske soldater. I høst deltok den ene av jentene på ungdomskonferansen til Palestinakomiteen.

Det israelske forsvaret og israelsk grensepoliti har arrestert Ahed Tamimi, en av to palestinske jenter som ble filmet mens de provoserte og gikk fysisk til angrep på israelske soldater under en protest i den palestinske landsbyen Nabi Salih. Arrestasjonen skjedde natt til tirsdag, skriver Yedioth Ahronoth.

Tamini ble tatt inn til avhør av politiet for sine handlinger mot soldatene. Høsten 2017 deltok Ahed Tamimi på Palestinakomiteens ungdomskonferanse.

Videoen, som ble filmet under en ukentlig demonstrasjon i landsbyen, viser at de israelske soldatene opptrer rolig og tilbakeholdne mens de blir slått, skreket til og sparket av palestinerne, som forsøker å få dem til å reagere. Hendelsen blir filmet i håp om at soldatene skal miste temperamentet.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman skryter av hvordan soldatene håndterte situasjonen og at de ikke lot seg provosere av demonstrantene. Han understreker at måten soldatene ble behandlet på, ikke er akseptabel.

Soldatene skal ha vært på stedet etter at de ble angrepet av steinkastere. Flere av dem som kastet stein skal ha gjemt seg i et hus i nærheten og fortsatt å kaste stein fra innsiden av huset. Soldatene som står på utsiden av huset passer på at ingen steinkastere skal komme tilbake. Det er mens de står og holder vakt at de blir angrepet av de palestinske jentene.

Forsvaret sier soldatene kunne arrestert gjerningspersonene på stedet, siden de gikk fysisk til angrep på soldatene og forstyrret dem i arbeidet.

Tamimi er datteren til en av landsbyens mest prominente aktivister, som også er drivkraften bak den ukentlige demonstrasjonen. Det er ikke første hun blir filmet mens hun provoserer soldater. Allerede for flere år siden ble hun filmet mens hun bet en israelsk soldat som skulle arrestere broren. I andre videoer skriker hun opp i ansiktet på soldater. Tamini har vært en kjent provokatør helt siden hun var en liten jente.

– Jeg er stolt av min datter og hva hun har gjort, sier faren Bassem Tamini.

Ahed Tamimi blir pågrepet av sikkerhetsstyrker etter å ha slått og sparket på israelske soldater. (Foto: IDF)
Ahed Tamimi blir pågrepet av sikkerhetsstyrker etter å ha slått og sparket på israelske soldater. (Foto: IDF)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart