Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Det ble ingen Oscar-nominasjon på den kritikerroste spillefilmen «Foxtrot». (Foto: Skjermdump)
Det ble ingen Oscar-nominasjon på den kritikerroste israelske spillefilmen «Foxtrot». (Foto: Skjermdump)

Ingen Oscar-nominasjon til «Foxtrot»

Dermed må Israel fortsatt vente på sin første Oscar.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det ble ingen Oscar-nominasjon på den israelske spillefilmen «Foxtrot», til tross for at den kritikerroste filmen på forhånd var en av favorittene i kategorien «Beste fremmedspråklige film», skriver avisen Ha’aretz.

Filmen handler om en ung israelsk soldat som er utstasjonert på et øde kontrollpunkt og om foreldrene hans som må takle en tragisk hendelse.

«Foxtrot» ble valgt til Israels bidrag til Academy Awards etter at den i fjor vant Ophir Award, som er den israelske utgaven av Oscar-utdelingen. I september vant filmen Sølvløven under filmfestivalen i Venezia.

Israels kulturminister Miri Regev har kritisert filmen og mener den skaper et dårlig inntrykk av landets forsvar. Hun sier filmen ikke ville fått pengestøtte hvis hun hadde vært klar over hvordan det endelige resultatet skulle bli.

Ingen israelske spillefilmer har noen gang vunnet en Oscar.

Foreløpig er ikke «Foxtrot» satt opp på norske kinoer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart