Hunder har mange oppgaver i det israelske forsvaret. (Foto: Eden Brian/IDF)
Hunder har mange oppgaver i det israelske forsvaret, blant annet i forbindelse med opptøyer. (Foto: Eden Brian/IDF)

Steinkaster saksøker hundeoppdretter

Hamzeh Abu Hashem ble bitt av en militærhund etter å ha kastet stein på soldater.

En 19 år gammel palestiner saksøker en nederlandsk hundeoppdretter, som solgte en hund til det israelske forsvaret. Palestineren sier hunden de solgte bet ham i forbindelse med opptøyer på Vestbredden, skriver Times of Israel.

Hamzeh Abu Hashem ble angrepet og bitt av en militærhund etter at han kastet steiner på israelske soldater. Nå har han saksøkt det nederlandske selskapet Four Winds for 105.000 kroner for fysiske og psykiske skader.

Hundeoppdretteren svarer at de ikke er ansvarlig for hva det israelske forsvaret gjør med sine hunder. I tillegg å søke erstatning for tort og svie vil palestineren også at det legges ned et forbud om salg av hunder til Israel.

– Min klient har fått store arr som vil være med ham resten av livet. Han ble også dypt traumatisert av angrepet. Han begynner å skjelve når han hører hunder bjeffe, sliter med søvnen og har begynt å gå i søvne, sier Liesbeth Zegveld, palestinerens nederlandske advokat.

Abu Hashem satt tre måneder i fengsel for å ha kastet steiner på israelske soldater. En video av pågripelsen spredte seg raskt. Som følge av hendelsen innstilte IDF bruken av hunder for å nøytralisere steinkastende mindreårige.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart