Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Amerikanske politikere tar til orde for å øke den militære bistanden til Israel

Israel har utviklet en maritim utgave av rakettskjoldet Iron Dome, for å beskytte gassfeltene i Middelhavet mot angrep. (Foto: IDF)
Israel har utviklet en maritim utgave av rakettskjoldet Iron Dome, for å beskytte gassfeltene i Middelhavet. (Foto: IDF)
Mener trusselen fra Iran viser at det er behov for å øke den rekordstore støtten.

Flere amerikanske senatorer, som nylig kom hjem fra en reise til Israel, ønsker nå å øke den militære bistanden til Israel. USA gir 300 milliarder kroner i støtte til Israel over en tiårsperiode, som blant annet går til utviklingen av det israelske rakettforsvaret Iron Dome, skriver Ha’aretz.

Ønsket om å øke bistanden til Israel er tverrpolitisk. Den Demokratiske senatoren Chris Coons mener at den økte spenningen i regionen viser at det er behov for å øke den økonomiske støtten til Israel. Han trekker spesielt fram krigen i Syria og Irans forsøk på å infiltrere israelsk luftrom med drone.

USA gir militær bistand til flere land i Midtøsten, men Israel som nærmeste alliert får klart mest. Landene signerte i september 2016 avtalen som gir Israel 300 milliarder kroner i militær bistand over de neste ti årene. Det var den største hjelpepakken i USAs historie, men den ble ikke gitt uten at den israelske regjeringen måtte inngå flere kompromisser.

Donald Trump har tidligere signalisert at han ønsker å kutte i amerikansk støtte til land i Midtøsten, men han har fredet bistanden som Israel får.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart