Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Amerikanerne har rekordpositivt bilde av Israel

74 prosent av amerikanerne har ifølge ny undersøkelse et svært positivt syn på Israel.
74 prosent av amerikanerne har ifølge ny undersøkelse et svært positivt syn på Israel.
Høyeste score siden 1991.

Gallup publiserte 13. mars sin årlige måling av amerikanernes syn på Israel. Andelen amerikanere som har et positivt syn på Israel er 74 prosent, det høyeste resultatet siden 1991 – da Israel var offer for Saddam Husseins Scud-raketter under Gulf-krigen. Det året økte andelen amerikanere med positivt syn på Israel fra 49 prosent i 1990 til 79 prosent i 1991.

Når amerikanerne får spørsmål om hvem de har mest sympati med i konfliktsituasjonen, israelerne eller palestinerne, svarer 64 prosent Israel og 19 prosent palestinerne. 16 prosent svarer begge, ingen eller vet ikke. For palestinerne har denne støtten vært svært stabil de siste 30 årene. Da Gallup begynte sine årlige målinger i 1988, var det 15 prosent som sa de hadde mest sympati med palestinerne. Med unntak av 1991 (64 prosent) har sympatien for Israel blitt gradvis sterkere fra et nivå rundt 40 prosent på 1990-tallet og i overkant av 50-prosent på begynnelsen av 2000-tallet.

Støtten til Israel er sterkest blant republikanerne, hvor 87 prosent sier de har mest sympati med Israel. Blant uavhengige er støtten 59 prosent og blant demokratene 49 prosent.

Støtten til palestinerne er sterkest blant de unge mellom 18 og 34 år (31 prosent positive). For Israel er det motsatt. Blant amerikanere fra 55 år og eldre sier 80 prosent at de har et positivt syn på Israel.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart