Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

USA styrker Israels forsvarsevne

Rakettforsvarssystemet Iron Dome skjøt ned tre raketter skutt fra Egypt. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Rakettforsvarssystemet Iron Dome beskytter Israel mot innkommende raketter. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
- Vi takker våre gode venner i USA, sier Israels forsvarsminister.

Artikkelen fortsetter under.
Shalom! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Den amerikanske kongressen har vedtatt en kraftig økning i støtten til det israelske rakettforsvaret. Støtten økes med 1,2 milliarder til 5,5 milliarder kroner. Midlene er til utvikling av rakettforsvaret, skriver Jerusalem Post.

– Jeg er glad og stolt over å kunne kunngjøre at den amerikanske kongressen har godkjent en rekordsum til Israels rakettforsvar-program: 5,5 milliarder kroner i 2018, sier Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman.

Pengene fra USA vil gå til videreutvikling av rakettforsvaret Iron Dome, Davids Slynge og Arrow 3. Til sammen gir systemene Israel en beskyttende paraply som kan møte truslene fra kort- og mellomdistanserakettene til terrorgrupper på Gaza og Hizbollah, samt iranske ballistiske missiler.

Den nyeste utgaven av Arrow 3-systemet, som skal testes ut i Alaska i USA til sommeren, antas å kunne avskjære innkommende raketter på en mye høyere høyde og lengre unna israelsk territorium enn tidligere.

Økningen i den økonomiske støtten fra USA vil også bli brukt til flere tester av systemet. Rakettforsvaret skal beskytte både Israel og USA fra angrep.

– Jeg vil takke vår gode venn USA, som har investert 50 milliarder kroner for å beskytte himmelen over Israel. Vi er takknemlig for støtten og den kompromissløse forpliktelsen til Israels sikkerhet fra USAs administrasjon og kongress, sier den israelske forsvarsministeren i en uttalelse.

Flere amerikanske senatorer besøkte Israel tidligere i år. Etter besøket tok flere til orde for å øke den militære støtten til Israel, blant annet som følge av trusselen fra Iran og deres støttespillere.

Terror-rakett fra Hamas blir stanset av Iron Dome over Ashkelon 10. juli 2014. (Foto: Haim Zach, GPO)
En rakett fra Hamas blir stanset av Iron Dome over Ashkelon 10. juli 2014. (Foto: Haim Zach, GPO)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart