Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

USAs president Donald Trump. (Skjermdump fra Det hvite hus)
USAs president Donald Trump mener Iran-avtalen er for dårlig. (Skjermdump fra Det hvite hus)

USA trekker seg fra Iran-avtalen

USAs president Donald Trump gjeninnfører sanksjoner mot den islamske republikken.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Den amerikanske presidenten Donald Trump annonserte i 20-tiden tirsdag kveld at USA trekker seg fra den omstridte atomavtalen med Iran.

– Vi kan ikke stanse et iransk atomvåpen med dagens avtale. Dagens Iran-avtalen er elendig. Hvis vi ikke gjør noe nå, så vet vi hva som vil skje. Da vil et av verdens verste regimer innen kort tid ha tilgang på verdens farligste våpen. Derfor annonserer jeg i dag at USA trekker seg fra Iran-avtalen, sa Trump i en pressekonferanse fra Det hvite hus.

Lurer du på hvorfor Trump velger å trekke seg fra avtalen? Klikk på denne lenken, så får du 16 grunner til hvorfor Iran-avtalen er en katastrofe.

Atomavtalen ble inngått mellom Iran og stormaktene USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike og EU i 2015. Avtalen skulle etter planen legge begrensninger på Irans anriking av uran og åpne for internasjonale inspeksjoner av landets atomanlegg, men kritikerne mener avtalen ikke fungerer. Som gjenytelse ble økonomiske sanksjoner mot Iran opphevet.

Nå som USA trekke seg fra avtalen ønsker de å gjeninnføre sanksjonene mot den islamske republikken. Avgjørelsen om å trekke seg fra Iran-avtalen blir tatt godt imot av Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Han drev en aktiv kampanje mot avtalen og mente stormaktene gjorde en historisk feil.

I slutten av april holdt Netanyahu en pressekonferanse hvor han viste frem over 100.000 dokumenter som israelsk etterretning hadde fått tak i fra Iran. Han sier dokumentene beviser at Iran har et hemmelig atomvåpenprogram, stikk i strid med reglene i atomavtalen.

– Atomavtalen med Iran er bygget på løgner. På iranske løgner og bedrag, sa Netanyahu da presenterte bevisene på en pressekonferanse.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart