Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

FIFA vil straffe palestinsk fotballsjef for trusler mot fotballstjernen Messi

Den tidligere terrordømte palestinske idrettslederen og Fatah-politikeren Jibril Rajoub sto opp mot Israel under FIFAs verdenskongress fredag 29. mai. (Foto: Skjermdump fra FIFAs direkteoverføring på YouTube)
Den tidligere terrordømte idrettslederen Jibril Rajoub på talerstolen under FIFAs verdenskongress. (Foto: Skjermdump)
Jibril Rajoub oppfordret fotballfans til å brenne drakter av Lionel Messi.

Den internasjonale fotballforbundet FIFA har åpnet disiplinærsak mot Jibril Rajoub, leder av det palestinske fotballforbundet (PFA), etter at han truet den argentinske fotballstjernen Lionel Messi, skriver avisen Jerusalem Post.

Rajoub oppfordret arabiske og muslimske fotballfans over hele verden til å brenne Messi-drakter, hvis han spilte i en planlagt treningskamp mellom Argentina og Israel i Jerusalem. Kampen mellom de to landene ble avlyst på grunn av trusler mot de argentinske spillerne og deres familier.

– Rajoub har gjort fotballbanen om til en slagmark, sa den israelske sportsministeren Miri Regev om uttalelsene til den palestinske fotballsjefen.

Det var det israelske fotballforbundet (IFA) som leverte en offisiell klage på Rajoub til det internasjonale fotballforbundet i forrige uke.

– IFA ser med største alvor på de fysiske og brutale truslene, som krysset alle røder linjer, fra den palestinske fotballpresidenten Jibril Rajoub. Derfor sender vi i dag et brev til FIFA-president Gianni Infantino hvor vi krever straff for dem som truer fotballspillere og som torpederer en vennskapskamp mellom to lag, skrev det israelske fotballforbundet i brevet datert 7. juni.

I april 2017 klaget Med Israel for fred Jibril Rajoub inn for FIFAs disiplinærkomité for hans støtte og oppmuntring til terror og vold.

Rajoub, som også er Fatah-politiker, er tidligere dømt for terror.

Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart