Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Kåret til en av verdens beste

Den israelskproduserte stridsvognen Merkava IV er kåret til en av verdens beste. (Foto: Wikimedia Commons)
Den israelsk-produserte stridsvognen Merkava IV er kåret til en av verdens beste. (Foto: Wikimedia Commons)
Den israelske stridsvognen Merkava IV på topp fem i verden.

Det konservative amerikanske magasinet National Interest, som skriver om utenriksrelasjoner og forsvar, har kåret de fem beste stridsvognene i verden. Hver av de fem stridsvognene har unike kvaliteter som gjør dem til en farlig motstander på slagmarken. På fjerdeplass kommer den israelsk-produserte stridsvognen Merkava Mark IV, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Magasinet hyller den israelske stridsvognens pansring, som beskytter mannskapet mot skader selv om stridsvognen blir truffet av fienden.

– Israel er et lite land hvor tapet av menneskeliv går hardt inn på dem. Derfor har det israelske militæret bygget en stridsvogn hvor beskyttende pansring har høyeste prioritet, i tillegg til ildkraft, skriver National Interest.

– Merkava har utmerket pansring; kanonen og den skarpt vinklede fronten på stridsvognen er designet for å være maksimalt beskyttet fra alle vinkler. Stridsvognens motor er plassert i fronten, som skaper en tett masse mellom fiendens skudd og mannskapet, fortsetter det amerikanske magasinet.

Merkava IV er også utstyrt med Trophy-systemet, som kan stanse innkommende raketter og anti-tanks-missiler på vei mot stridsvognen.

På første plass på listen er den russiske stridsvognen T-90 A, på andreplass er amerikanske Abrahams M1, på tredjeplass den tyske stridsvognen Leopard 2 og på femteplass den britiske stridsvognen Challenger 2.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart