Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israelske suksesserier på Netflix

Den israelske serien om den ortodokse familien Shtisel er den høyest rangerte serien fra Israel på filmdatabasen IMDB.
Den israelske serien om den ortodokse familien Shtisel er den høyest rangerte serien fra Israel på filmdatabasen IMDB.
Fauda, Shtisel og When heroes fly blant seriene som er tilgjengelig.

En rekke israelske serier er nå tilgjengelig på strømmetjenesten Netflix. Bare i løpet av den siste måneden er flere nye israelske serier lagt til. Seriene er tekstet og tilgjengelig for over 130 millioner Netflix-brukere verden over.

Den siste serien som ble lagt til er serien «When Heroes Fly», som har gjort stor suksess hjemme i Israel. Serien gikk også til topps i Canneseries International Series Festival i fjor. Serien begynner ti år etter den andre Libanon-krigen og handler om fire venner og IDF-veteraner som fortsatt sliter med psykologiske og fysiske arr. Motvillig tvinges de til gjenforening for å søke opp Yaeli – søsteren til en av dem og eks-kjæresten til en annen av dem – som de trodde ble drept i en bilulykke i Colombia får flere år siden.

10 episoder av «When Heroes Fly» er tilgjengelig på Netflix.

I slutten av desember ble også komedien «Hashoter Hatov» lagt til Netflix-biblioteket. Serien, som hadde premiere i Israel i 2015, handler om en politimann som må flytte hjem igjen til familien etter et endt forhold. Der må han takle familiens tvilsomme – og potensielt ulovlig – oppførsel. Det er laget to sesonger av serien, men foreløpig er bare én sesong tilgjengelig.

15 episoder av «Hashoter Hatov» er tilgjengelig på Netflix.

I midten av desember kom også to sesonger av den mye omtalte serien «Shtisel». Hovedpersonen i serien er Akiva, en ung ultraortodoks mann som bor i Jerusalems ortodokse nabolag. Hans far vil at han skal følge en bestemt vei i livet, men Akiva er ikke helt sikker på om han vil gå den veien faren ønsker. Serien har fått mye skryt for både skuespillet og manuset og ligger svært høyt oppe på filmdatabasen IMDB.

24 episoder av «Shtisel» er tilgjengelig på Netflix.

En annen svært anerkjent israelsk serie på Netflix er «Fauda». Fauda («kaos» på arabisk) er en israelsk politisk thriller-serie som tar utgangspunkt i konflikten mellom Israel og palestinerne. Serien får skryt for å skildre begge sider av konflikten. Sesong én hadde premiere på Netflix i desember 2016. Det samme året vant programmet seks Ophir-priser, inkludert for beste dramaserie, under Israels svar på Oscar-utdelingen. Nå ligger også sesong to av serien tilgjengelig. Netflix har allerede bestemt at det vil komme flere sesonger av den populære suksesserien.

24 episoder av «Fauda» er tilgjengelig på Netflix.

Den israelske TV-serien «Hostages» (Bnei Aruba) har vært tilgjengelig på Netflix i lengre tid. Den første sesongen handler om en familie som blir tatt til gisler av fire maskerte menn. Inntrengerne krever at familiens overhode, som er en glimrende kirurg, skal drepe den israelske statsministeren i det som er ment å være et rutinemessig inngrep.

22 episoder av «Hostages» er tilgjengelig på Netflix.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart