Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Dette bildet viser en røyksky utenfor Damaskus etter et angivelige israelsk angrep. (Illustrasjonsfoto: Twitter)

Stort angrep mot flere mål i Syria

Ifølge syriske medier gjennomførte israelske jagerfly et større flyangrep i landet.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Ifølge Syria skal israelske jagerfly natt til mandag ha angrepet flere militære mål nær hovedstaden Damaskus og byen Homs. En base som blir brukt som hovedkvarter av den iranske revolusjonsgarden, og et senter for utvikling av våpen, er blant målene som er angrepet, skriver nettavisen Times of Israel.

The Syrian Observatory for Human Rights, en britisk-basert organisasjon som rapporterer fra krigen i Syria, melder om at minst ti militære mål skal være angrepet utenfor den syriske hovedstaden alene. I Homs ble en base som brukes av terrorgruppen Hizbollah og iranske styrker angrepet.

Det har ikke kommet noen kommentar fra Israel på angrepet, som skal være et av de største på mange måneder – kanskje på flere år. Angrepet skjer under en uke etter et trilateralt møte mellom Israel, Russland og USA om den islamske republikken Irans aktiviteter og militære nærvær i regionen.

Syrisk luftvern skal ha forsøkt å skyte ned de innkommende rakettene. Et syrisk prosjektil skal ha landet i det nordlige Kypros og forårsaket en brann.

Det kommer varierende meldinger om antallet skadde og drepte i angrepet. Ifølge Syria skal fire sivile være drept i angrepet, inkludert et spedbarn. Det er uklart om disse ble drept i det israelske angrepet, om de ble truffet av vrakrester fra det syriske luftvernet eller av en annen eksplosjon. Israel har de siste årene gjennomført flere titalls angrep mot – i hovedsak – iranske mål i Syria. Det er svært sjeldent at sivile skades i disse angrepene.

Israel har gitt klar beskjed om at de ikke vil akseptere at Iran forankrer seg militært i nabolandet Syria. Iran, som truer med å utslette Israel, har brukt den syriske borgerkrigen til å øke sin tilstedeværelse i Israels naboland.

Professor Kåre Dahl Martinsen ved Forsvarets høgskole mener de israelske angrepene på iranske mål i Syria «virker konfliktdempende».

– Det er i Europas interesse at Israel bremser Irans ekspansjon til Middelhavet, skrev Martinsen i et leserinnlegg i Dagbladet for ett år siden.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart