Sarah Idan, tidligere Miss Irak. (Foto: Privat/ Twitter)

De vil ta fra henne statsborgerskapet fordi hun forsvarte Israel

Skal hun miste sitt statsborgerskap for å ha forsvart Israel?

Livet har aldri blitt det samme etter at Sarah Idan vant den irakiske skjønnhetskonkurransen Miss Irak og deltok i Miss Universe. Livet blir en omveltning for mange som vinner slike konkurranser, men på en annen måte enn for Idan.

Etter at hun poserte på et bilde sammen med Miss Israel, Adar Gandelsman, måtte hennes familie rømme Irak. Da bildet ble publisert på bildetjenesten Instagram skrev Idan «fred og kjærlighet» under bildet. Responsen ble alt annet enn fred og kjærlighet.

Idan holdt nylig en tale i FNs menneskerettighetsråd der hun kritiserte Irak for brudd på menneskerettighetene og forsvarte Israel. Ifølge en nettavis i Bagdad er det nå flere i hjemlandet som tar til orde for å frata henne statsborgerskapet.

– Irak ønsker å gjøre med meg slik de gjorde mot de irakiske jødene i Farhud. De vil ta mitt statsborgerskap og ikke tillate at jeg vender tilbake. Jeg må kjempe for å beholde det, fordi det er ikke bare en kamp for mine rettigheter, men også mot antisemittisme, skriver Idan på Twitter.

De siste årene har Idan bodd i USA.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart