To av Mossad-agentene sammen med etiopiske flyktninger. (Skjermdump fra Youtube)
To av Mossad-agentene sammen med etiopiske flyktninger. (Skjermdump fra Youtube)

Spenningsfilm om Mossads redningsaksjon for etiopiske jøder kommer på Netflix

Den israelske etterretningstjenestens spektakulære innsats for å redde etiopisk-jødiske flyktninger har nå blitt til film.

Mellom 1981 og 1984 ble flere tusen etiopiske jøder, som hadde flyktet fra hungersnød og krig i hjemlandet, i hemmelighet fraktet fra Sudan til Israel av israelske militære båter og transportfly. Redningsoperasjonen har fått navnet «Operation Brothers,» og ble gjennomført av den israelske etterretningstjenesten Mossad.

Etter at Mossad hadde leid et forlatt feriested ved Rødehavet i det krigsherjede Sudan, og under dekke av å være et feriested for dykkeinteresserte turister, ble jødene fraktet til Israel. De to første årene foregikk transporten sjøveien med båter, men etter at det ble for risikabelt, ble en gammel og forlatt flyplass – bygd av britene under Den andre verdenskrigen – tatt i bruk for å transportere dem med fly til Israel.

Les mer om Operation Brothers her.

Onsdag 31. juli har filmen «The Read Sea Diving Resort» premiere på strømmetjenesten Netflix. Den er basert på boken «Mossad Exodus», skrevet av israeleren Gad Shimon, og handler om denne utrolige redningsaksjonen.

The Read Sea Diving Resort er regissert av israeleren Gideon Raff. Han skapte og regisserte dramaserien Hatufim (Prisoners of War), som ble sendt på NRK med tittelen Hjemkomsten.

Flere kjente skuespillere har roller i filmen, deriblant Chris Evans og Ben Kingsley.

Se traileren her:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart