Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Ny Netflix-serie om legendarisk Mossad-spion

Netflix har sluppet de første stillbildene fra den nye miniserien om den israelske spionen Eli Cohen. (Foto: Netflix)
Sacha Baron Cohen skal spille den kjente israelske spionen Eli Cohen.

6. september kommer en miniserie om den legendariske Mossad-spionen Eli Cohen på strømmetjenesten Netflix. Cohen, som var spion for Israel i Syria tidlig på 1960-tallet, spilles av Sacha Baron Cohen, skriver Times of Israel.

Serien regisseres av den israelske regissøren Gideon Raff, som er mest kjent for den hebraisk-språklige dramaserien «Hatufium» (Prisoners of war) og den prisvinnende amerikanske versjonen av serien – «Homeland».

Cohen ble dømt for spionasje og henrettet av Syria den 18. mai 1965, etter at han hadde klart å infiltrere den syriske regjeringen under aliaset Kamel Amin Thaabet i hele fire år. Etterretningen han samlet inn i løpet av denne perioden var til stor hjelp for Israel under Seksdagerskrigen noen år senere.

Fem tiår etter at han ble henrettet prøver Israel fortsatt å få tak i Cohens levninger, slik at han kan få en begravelse og sitt siste hvilested i Israel.

Baron Cohen, den London-baserte jødiske skuespilleren som skal spille Mossad-agenten, er mest kjent fra sine satiriske roller som «Ali G» og «Borat». Han har også spilt i komedier som «Diktatoren» og «Grimsby».

De siste årene har det kommet en rekke israelske filmer og TV-serier på ulike strømmetjenester. Nylig slapp HBO Nordic serien «Our Boys», som handler om den dramatiske sommeren i Jerusalem i 2014, da tre jødiske ungdommer ble kidnappet og drept. I slutten av juli kom Netflix med en spenningsfilm om Mossads utrolige redningsaksjon av etiopiske jøder.

Denne traileren gir en smakebit av Netflix-serien:


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart