Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Kilder: Droneangrepet i Beirut utsetter Hizbollahs rakett-program i lang tid

Viktig elektronisk utstyr til produksjon av presisjonsraketter i full fyr etter droneangrepet i Beirut 25. august. (Foto: Twitter)
Målet for droneangrepet var utstyr til produksjon av presisjonsraketter.

Målet for søndags droneangrep i den libanesiske hovedstaden Beirut var en kostbar og sjelden industriell blandemaskin for produksjon av fast brensel. Angrepet satt terrorgruppen Hizbollahs planer om å utvikle langtrekkende presisjonsraketter tilbake med minst ett år, ifølge artikler i israelske medier.

Det var tidlig på morgenen søndag 25. august at to droner kom flygende inn i Dahiyeh-nabolaget i Beirut. En av dronene kræsjet og ble funnet, mens den andre eksploderte og gjorde skade på den åtte tonn tunge blandemaskinen. Den største skaden skjedde på maskinens kontrollpanel, noe som gjør at maskinen vil være ute av drift i lang tid. Droneangrepet skjedde rett før Hizbollah skulle flytte maskinen til et trygt sted og gjøre den operativ.

Blandemaskinen, som brukes til produksjon av ballistiske missiler, ble sendt fra Iran til terrorgruppen i Libanon. At Iran leverer en slik maskin til terrorgruppen Hizbollah er et klart brudd på internasjonale traktater.

Hadde maskinen rukket å bli operativ ville den gjort det mulig for Hizbollah å masseprodusere langtrekkende presisjonsraketter. Dette ville vært en stor trussel mot staten Israel. Nå er denne trusselen satt ut av spill for en stund.

Hizbollah og den libanesiske regjeringen har anklaget Israel for å stå bak droneangrepet. Israelske tjenestemenn har avstått fra å kommentere.

Israel har de siste årene gjennomført en rekke angrep mot Hizbollah og deres samarbeidspartnere i Syria, for å forhindre at terrorgruppen skal få tilgang på presisjonsraketter. Men det er sjeldent at Israel gjennomfører angrep inne i Libanon. Er Israel ansvarlig for søndagens angrep kan det tyde på den jødiske staten har gått over til en mer aggressiv forsvarspolitikk.

En av dronene styrtet og ble funnet av Hizbollah – som anklager Israel for å ha stått bak. (Foto: Libanesisk stats-TV)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart