Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tok imot to babyer på under 30 minutt

På under en halvtime opplevde Eran Lapel (24) å være med på to fødsler. (Foto: Magen David Adom)
Ambulansearbeider Eran Lapel hadde aldri tatt imot en baby før.

Søndag 24. august blir en dag Eran Lapel sent vil glemme. 24-åringen, som jobber som frivillig ambulansemedarbeider på motorsykkel, måtte rykke ut til familien Saads hjem i Yanuh i vestlige Galilea. Der møtte han en kvinne som ikke rakk å føde på sykehuset, siden fødselen allerede var godt i gang. Bare minutter etter at han hadde ankommet ble en frisk og rask baby født.

Det var første gang Eran hadde opplevd å ta imot en baby. Men det skulle ikke bli den siste. For under enn en halvtime senere måtte han ut på ny utrykning – og nok en gang var det en kvinne som måtte føde. Denne gangen måtte han reise til landsbyen Kisra. Etter noen minutter på motorsykkelen kom han fram. Da var fødselen allerede godt i gang.

Etter medisinske undersøkelser på stedet viste det seg at begge babyene var i god form og de ble senere tatt med videre til et sykehus i byen Nahariya.

– Jeg har jobbet som frivillig i Magen David Adom (Israels offisielle ambulansetjeneste) siden jeg var 15 år. I mange år har jeg hjulpet syke og skadde, utført livredning og reddet mange liv, men jeg har aldri tidligere tatt imot babyer. Den første fødselen var veldig spennende for meg, og den andre fødselen som skjedde under en halvtime senere var veldig mektig og en fryd, forteller Lapel i et intervju med Israel National News.

I tillegg til Magen David Adom har Israel også den uavhengige ambulansetjenesten United Hatzalah, som er den raskeste ambulansetjenesten i verden. Den gjennomsnittlige responstiden – det vil si tiden fra meldingen om en hendelse mottas, til en frivillig er på plass ved pasienten – er på bare 3 minutter utenfor byer, og 90 sekunder i byområder.

Se den israelske kortfilmen om terror-offeret som ble ambulansearbeider:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart