Den israelske skuespilleren Gal Gadot skal spille Irena Sendler i en ny film. (Foto: Gage Skidmore/Flickr)

«Superkvinnen» lager film om en annen superkvinne

Gal Gadot skal spille Irena Sendler, nonnen som reddet flere tusen jødiske barn.

Den israelske skuespilleren Gal Gadot skal produsere og ha hovedrollen i en film om en polsk nonne som reddet flere tusen jødiske barn fra nazistene under Holocaust. Gadot, som hadde sitt store internasjonale gjennombrudd med rollen som «Wonder Women», skal spille heltinnen Irena Sendler i filmen med samme navn, skriver avisen Israel Hayom.

– Som produsent ønsker man å bringe inspirerende historier til live, sier Gadot, som produserer filmen sammen med ektemannen Jaron Varsano.

Sendler var en katolsk nonne og aktiv i den polske motstandsbevegelsen og anti-holocaust bevegelsen. Under Andre verdenskrig smuglet hun jødiske barn ut av Warszawagettoen ved å gi dem falske dokumenter. Så gjemte hun dem hos katolske familier, i kloster og i barnehjem utenfor ghettoen.

Hun ble pågrepet av nazistene på slutten av 1943 og torturert av gestapo, men hun avslørte aldri identiteten til dem hun hadde reddet ut av ghettoen.

Gjennom det risikable arbeidet klarte Sendler å redde rundt 2500 jødiske barn. Hun har fått ærestildeling «Rettskaffen blant nasjonene» og hedret med æres-statsborgerskap i Israel. Hun døde i 2008 i en alder av 98 år.

Gadot har flere ganger pratet om sin personlige forbindelse til Holocaust. Hennes bestefar, Abraham Weiss, overlevde Auschwitz. Skuespillerinnen har flere ganger sagt at hun har ønsket å jobbe med en film om Holocaust.

Irena Sendler ble sykepleier etter Andre verdenskrig. (Foto: Wikipedia)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart