Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Iran: – Vi kan utslette Israel på 30 minutter

Iranske Shahab-3 har lang rekkevidde og er et av våpnene som Iran kan angripe Israel med. (Foto: Wikipedia)
På flere av Irans raketter står det skrevet «Død over Israel».

Mojtaba Zannour, leder for nasjonal sikkerhet og utenrikspolitikk i Irans Majlis [råd], kommer ifølge Middle East Media Research Institute (MEMRI) med trusler mot Israel. Zannour sier iranske droner overvåker amerikanske baser i regionen og at hvis «Israel eller Amerika gjør en tabbe, så vil ikke Israel eksistere lenger enn tjue til tretti minutter», skriver Jerusalem Post.

– Vi har iverksatt en strategi om asymmetrisk krigføring. Hva det betyr? Det betyr at vi gjør fiendens styrker ineffektive eller mindre effektive – ved å utnytte deres svakheter. Vi har fokusert og jobbet med disse tingene. Vi har skapt en avskrekking, sier Zannour til den iranske TV-kanalen Channel 5.

Det er uklart hva den iranske lederen mener med «en tabbe», men Iran kan for eksempel komme til å gjennomføre et hevnangrep hvis Israel angriper Iran-støttet milits i Syria. Israel har de siste årene gjennomført flere luftangrep inne i Syria for å forhindre at Iran forankrer seg i nabolandet, eller for å forhindre smugling av avanserte våpen til Iran-lojale grupper.

Iran har de siste månedene blitt beskyldt for å ha stått bak angrep på oljetankere i Gulfen og et omfattende angrep på den saudiarabiske oljeindustrien. Etter angrepene har USA kommet med kraftige trusler mot det iranske regimet, men truslene er ikke blitt fulgt opp av militære angrep.

Den iranske lederen Mojtaba Zannour sier det står «Død over Israel» på landets raketter. (Foto: YouTube)

Den kjente israelske kommentatoren Avi Issacharoff skrev i begynnelsen av oktober at Trump-administrasjonens vegring for å konfrontere Iran gjør den islamske republikken bare blir mer aggressiv. Han frykter det kan føre til at Iran også velger å angripe Israel, da de ikke er like redde for et motangrep.

«Nok en gang ser det ut til at en administrasjon – denne gang ledet av Trump, truer med å handle, men som ikke gjør det – er blitt paralysert», skrev Issacharoff i sin kommentar i nettavisen Times of Israel.

Også Yoav Galant, israelsk minister og tidligere leder av Sør-kommandoen i det israelske forsvaret, tror også Iran kan finne på å angripe Israel. Han frykter Iran vil bruke kryssermissiler til å angripe Israel på samme måte som de angrep oljeanlegget i Saudi-Arabia, skriver avisen Jerusalem Post.

I intervjuet med Channel 5 erkjenner også Zannour at de tomme truslene fra USA gjør at de ikke lenger er like redde for konsekvensene ved å angripe USAs allierte i Midtøsten. Han mener det viser at Irans avskrekking fungerer.

– Det er grunnen til at USA ikke angrep oss. Hvis vi holder oss til en politikk om å slå tilbake, så vil det garantere landets sikkerhet, sier Zannour.

Han sier også i intervjuet at det står «Død over Israel» på landets raketter.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu advarte nylig om at Iran forsyner sine lojale støttespillere i Libanon, Syria, Irak – og nå også Jemen – med avanserte våpen som kan brukes til et framtidig angrep på Israel.

– Iran er den største trusselen mot stabilitet og fred i Midtøsten, sier Netanyahu, som vil at verdenssamfunnet skal stå mer opp mot Iran.

Det iransk-produserte kryssermissilet Hoveyzeh ble tatt i bruk i 2019. Her fra en utstilling i Iran. (Foto: Wikipedia)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart