Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Jeg ser mørke skyer over den amerikanske støtten til Israel

Den tidligere visepresidentkandidaten Joe Lieberman er bekymret for USAs støtte til Israel. (Foto: Andrew Kaufmann/Flickr)
Tidligere senator Joe Lieberman er bekymret for den tverrpolitiske støtten til Israel.

Tidligere senator Joe Lieberman, Demokratenes visepresidentkandidat under Al Gore ved valget i 2000, advarer om at «mørke skyer samler seg» over den amerikanske støtten til Israel. Uttalelsen fra den tidligere politikeren kom under en tale på Herzl-konferansen i Jerusalem, skriver Jerusalem Post.

– Etter min mening så kollapser ikke den tverrpolitiske støtten til Israel, men den endrer seg og det er deler av det politiske spekteret i USA hvor støtten til Israel er betydelig svekket. Jeg er en optimist av natur, men jeg ser at stormskyer samler seg, fortalte en bekymret Lieberman på konferansen.

Det er spesielt blant liberale, Demokrater og yngre mennesker – den såkalte millenniumsgenerasjonen – at støtten til Israel forvitrer. Lieberman er bekymret over at flere av Demokratenes presidentkandidater, som Elizabeth Warren, Pete Buttigieg og Bernie Sanders, har uttalt at de vil revurdere USAs militære bistand til Israel. Sanders, som i likhet med Lieberman er jødisk, har også uttalt at han ønsker å gi deler av Israel-støtten til Gaza.

– Det som er mest bekymringsfullt med disse uttalelsene er ikke at de utfordrer deler av israelsk politikk. Det har skjedd i amerikansk politikk i lang tid. Det er sunt og det vil fortsette, sa Liebermann og fortsatte:

– Den illevarslende og oppsiktsvekkende faktoren her er at amerikanske presidentkandidater truer med å holde tilbake amerikansk bistand til Israel. Dette frykter jeg er en refleksjon av hva de hører blant potensielle velgere i primærvalget, sa den tidligere visepresidentkandidaten avslutningsvis.

Da Lieberman ble valgt til Al Gores visepresidentkandidat ble han den første jøden nominert til en slik posisjon. I dag er han leder av en tverrpolitisk interesseorganisasjon som heter United Against Nuclear Iran (UANI).


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart