Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Her er Israels «Air Force One»

Søndag 3. november var det første testflyvning med staten Israels nye fly. (Foto: Israel Aerospace Industries)
Nå får Israels statsminister og president tilgang på sitt eget fly.

Israels eget «Air Force One», som skal brukes av både statsministeren og presidenten på offisielle oppdrag, hadde søndag 3. november sin første testflygning. Flygningen ble en suksess, skriver avisen Jerusalem Post.

Flyet, av typen Boeing 767-300ER, ble kjøpt i 2016 fra det australske flyselskapet Qantas. Siden er det blitt modifisert og ombygd av Israel Aerospace Industries (IAI). Søndagens vellykkede testflygning fra Ben Gurion-lufthavn varte i fire og en halv time. Alt fungerte optimalt.

Kostnaden for kjøp og renovering av flyet er estimert til å ligge på litt over 1,5 milliarder kroner. Ytterligere testflygninger og kontroller må bli gjennomført føre det stats-eide flyet kan tas i bruk av landets ledelse.

Ifølge IAI har flyet sofistikert moderne teknologi som gjør at det kan brukes i flere tiår framover. Det har blant annet krypterte kommunikasjonssystemer, som gjør det mulig med konfidensielle samtaler med kontakter i Israel eller med internasjonale ledere mens man er i luften. Flyet oppfyller også de komplekse sikkerhetsutfordringene det er ved å frakte israelske ledere.

I dag er det er El Al, Israels nasjonale flyselskap, som flyr landets ledere og offisielle delegasjoner på utenlandsbesøk verden over.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart