Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

46% mener Netanyahu må trekke seg

Benjamin Netanyahu ble tiltalt i november 2019. (Foto: Amos Ben-Gershom/Flickr)
Mens 30% mener Netanyahu kan fortsette som statsminister til tross for tiltalen.

En spørreundersøkelse som Channel 12 gjennomførte like føre tiltalen mot Benjamin Netanyahu ble offentliggjort viser at 46 prosent av israelerne mener Netanyahu må trekke seg som statsminister som følge av tiltalen.

Samtidig er det 30 prosent som svarer at de mener Netanyahu kan fortsette som landets statsminister, til tross for at han er tiltalt for korrupsjon. 17 prosent mener Netanyahu bør ta permisjon mens korrupsjonssaken pågår.

Den israelske riksadvokaten Avichai Mandelblit annonserte torsdag kveld at han tar ut tiltale mot statsminister Benjamin Netanyahu for korrupsjon. Det er første gang i historien at en fungerende statsminister blir tiltalt i Israel.

På en pressekonferanse timer etter at tiltalen ble offentlig kjent omtalte Netanyahu den juridiske prosessen og tiltalen mot ham som et kuppforsøk.

– Jeg har viet mitt liv til staten. Jeg har kjempet for den og blitt skadet for den. Det er noe jeg er veldig stolt av. Men dette er en trist dag. Man må være blind for å ikke se at noe er galt med rettssystemet, sa han.

Netanyahu avviser alle anklagene og mener han er utsatt for en heksejakt. Han mener politiets etterforskning har vært politisk motivert og påvirket utenfra. Riksadvokaten har tatt ut tiltale mot Netanyahu for bestikkelse, svindel og økonomisk utroskap i tre forskjellige korrupsjonssaker.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart