Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rekordfå IDF-soldater døde i 2019

Siden opprettelsen av staten Israel har 23.741 soldater dødd i tjeneste for landet. (Foto: Kobi Gideon)
Siden opprettelsen av staten Israel har 23.741 soldater dødd i tjeneste for landet. (Illustrasjonsfoto: Kobi Gideon)
Selvmord var den største årsaken til dødsfall blant israelske soldater i fjor.

Det israelske forsvaret så de laveste dødstallene noensinne i 2019, med 27 soldater erklært «drept i tjeneste», ifølge tall fra Mannskapsdirektoratet i IDF. Til sammenligningen var det 43 israelske soldater som døde året før.

– Antallet falne soldater var i 2019 det laveste siden grunnleggelsen av IDF, fortalte Michel Yanko, leder av direktoratet, i et møte med journalister.

En av de 27 falne var oversersjant Zachary Baumel, en amerikansk-israelsk stridsvogbefal som ble drept i den Første Libanon-krig i 1982. Årsaken er at han offisielt har vært betegnet som «savnet i kamp», fram til levningene ble returnert til Israel i 2019. Først da havnet han på statistikken over de falne.

Oversikten over antallet falne inkluderer reservister, offiser, vernepliktige og rekrutter. Til tross for det laveste antallet siden IDFs opprettelse sier Yanko at de fortsatt jobber med å få tallet ytterligere ned, skriver Times of Israel.

Det var også tiårets laveste antall alvorlig skadde i 2019, med 35 soldater som ble alvorlig skadet. Til sammenligningen ble 41 alvorlig skadet året før.

Den ledende dødsårsaken for soldater i 2019 var selvmord, med minst tolv soldater som tok sitt eget liv. Yanko sier at IDF aktivt jobber med å få ned antallet selvmord, blant annet med bedre tilgang på psykisk helsehjelp.

Den nest vanligste dødsårsaken var i fjor trafikkulykker, noe som krevde livet til fem soldater. Andre ble drept i treningsulykker, påkjørsel og sykdom.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart