Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Historisk muslimsk besøk i Auschwitz

En stor gruppe prominente muslimske ledere besøkte den tidligere konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau sammen med medlemmer fra American Jewish Committee. Det er i år 75 år siden leiren ble frigjort. (Foto: American Jewish Committee)
Aldri før har så mange prominente muslimske ledere besøkt konsentrasjonsleiren.

Lederen av Den muslimske verdensligaen (MWL), Mohammed al-Issa, en av verdens mest innflytelsesrike sunnimuslimske ledere, besøkte sammen med flere andre prominente muslimske ledere den tidligere konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau torsdag 23. januar. Besøket var i samarbeid med American Jewish Committee (AJC), skriver nettavisen Times of Israel.

– Verden må sørge for at slike grusomme forbrytelser aldri skjer igjen, sa Issa, som tidligere var justisminister i Saudi-Arabia, på slutten av besøket.

Det er første gang så mange høytstående muslimske ledere besøker en av nazistenes utryddelsesleirer, ifølge arrangøren. 62 muslimer, inkludert 25 prominente religiøse ledere, fra rundt 28 land deltok i det historiske besøket.

Det er i 75 år siden Auschwitz-Birkenau ble frigjort av sovjetiske styrker. Den jødiske og muslimske delegasjonen ga hverandre klemmer og varme håndtrykk før de startet turen i leiren hvor over én million jøder ble drept.

Lederen av AJC, David Harris, tror det banebrytende besøket av muslimske ledere kan bidra til å skape en større muslimsk forståelse av Holocaust.

– At vi har en fremtredende muslimsk leder som åpent sier at Holocaust skjedde, at det var fryktelig og at vi må minnes på det – det har enorm betydning, sier den polske sjefsrabbineren Michael Schudrich og legger til:

– Det er historisk at en stor muslimsk delegasjon kommer til Auschwitz med formål om å sørge og vise respekt for de jødiske ofrene for folkemordet.

Den muslimske delegasjoner ba for de jødiske ofrene for Holocaust. (Foto:American Jewish Committee)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart