Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Eden Alene (i midten) vant reality-programmet «The Next Star» og skal representere Israel i Eurovision. (Foto: Keshet)

Etiopisk jøde skal representere Israel i Eurovision

For første gang skal en etiopisk-israelsk sanger representere Israel i konkurransen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Eden Alene, en 19-åring fra Kiryat Gat, skal representere Israel i Eurovision 2020 i Nederland. Det er klart etter at 19-åringen vant realityshowet «The Next Star». I Israel er det slik at vinneren av dette showet blir belønnet med å dra til Eurovision. Alene vant konkurransen med sin egen versjon av Beyonces «Halo» og Rhiannas «Where Have You Been», skriver Ha’aretz.

– I løpet av disse månedene jeg har deltatt på «The Next Star» har jeg gått fra å være en jente med en drøm til å bli en erfaren sanger. Jeg vil takke alle som har stemt på meg og jeg lover å gjøre mitt beste for å representere Israel med ære i Eurovision, sa 19-åringen på programmet etter seieren.

Alene blir første etiopisk-israeler til å representere Israel i Eurovision.

– Det er ikke ubetydelig at Israel for første gang skal representeres av en datter av det etiopiske samfunnet, sa programleder Rotem Sela.

19-åringen har fått tilbud om å synge på amharisk, et semittisk språk som tales i Etiopia, i Eurovision, men det er foreløpig ikke kjent hvilken sang hun skal representere Israel med. Sangvalget velges i et TV-program 3. mars.

Israel har vunnet Eurovision fire ganger, senest i 2018 i Portugal. Det gjorde at Israel, som vinner av konkurransen, arrangerte Eurovision i 2019.

Her kan du se fremførelsen som gjorde at Alene vant konkurransen:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart