Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Netanyahu må møte i retten 17. mars

Statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Haim Zach/Flickr)
Bare to uker etter valget må Netanyahu forsvare seg mot korrupsjonsanklagene.

Rettssaken mot Israels statsminister Benjamin Netanyahu, som er tiltalt for korrupsjon, vil starte 17. mars, melder det israelske justisdepartementet.

Det er bare to uker etter valget til ny nasjonalforsamling den 2. mars. Da vil de politiske partiene trolig sitte og diskutere mulige regjeringskoalisjoner.

Til tross for korrupsjonsanklagene og den kommende rettssaken som henger over han, har Netanyahus egne partifeller, samt hans samarbeidspartnere på høyresiden, sagt at de fortsatt stiller seg 100 prosent bak hans kandidatur.

Det var i november 2019 at den israelske riksadvokaten tok ut tiltale mot Netanyahu for bestikkelse, svindel og økonomisk utroskap. Netanyahu har avvist alle anklagene og mener han er utsatt for en heksejakt. Han mener politiets etterforskning har vært politisk motivert og påvirket utenfra.

– Jeg har viet mitt liv til staten. Jeg har kjempet for den og blitt skadet for den. Det er noe jeg er veldig stolt av. Men dette er en trist dag. Man må være blind for å ikke se at noe er galt med rettssystemet, sa Netanyahu da tiltalen mot han ble offentliggjort.

Netanyahu søkte først om immunitet fra straffeforfølgelse, men trakk senere denne begjæringen. Dermed må han nå svare for anklagene i retten.

Sak 1000 dreier seg om påståtte ulovlige gaver til Netanyahu og familien fra hans støttespillere. Det skal dreie seg om sigarer og champagne for flere hundre tusen kroner. Netanyahu avviser at det er gjort noe ulovlig. Han mener også verdien på gavene er langt lavere enn det de blir framstilt som.

Sak 2000 handler om en angivelig avtale mellom Netanyahu og eieren av en av Israels største aviser. Statsministeren skal ifølge mistanken ha forsøkt å vedta en lov som ville begrense distribusjon av avisens hovedkonkurrent, i bytte mot at Netanyahu fikk mer fordelaktig omtale i deres avis. Også denne anklagen avvises på det sterkeste av den israelske statsministeren.

Sak 4000 har mange likheter. Netanyahu anklages for bestikkelser og økonomisk utroskap. Riksadvokaten mener han har gitt landets største teleselskap Bezeq forretningsmessige fordeler mot løfter om positiv omtale på den Bezeq-eide nettavisen Walla. Også dette avvises av Netanyahu.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart