USAs visepresident Mike Pence ba om at Donald Trump fikk fire nye år i Det hvite hus. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

– Ingen amerikansk president har gjort mer for Israel enn Donald Trump

USAs visepresident Mike Pence advarte mot å bytte ut president Donald Trump.

USAs visepresident Mike Pence talte til forsamlingen på AIPAC-konferansen i Washington mandag 2. mars. Han startet med å hilse fra president Trump.

– Jeg skal hilse dere alle fra president Trump. Det er fantastisk å være her igjen, sa Pence innledningsvis. Pence har talt på alle AIPAC-konferanser siden han ble visepresident. Han fortsatte med å skryte av alt Trump har gjort for Israel i løpet av sin periode som president.

– President Trump har gjentatte ganger vist at han står på Israels side. Han anerkjente Israels suverenitet over Golanhøyden. Han avviste gamle dogmer da han sa at israelske bosetninger på Vestbredden ikke er ulovlige. Og han flyttet ambassaden til Jerusalem – Israels hovedstad, sa Pence til applaus fra de 18.000 i salen.

Pence nevnte også fredsplanen som Trump-administrasjonen har lansert.

– Den er den mest seriøse og realistiske planen som noensinne er presentert. Den kan føre til at både israelerne og palestinerne i regionen får det tryggere og bedre, fortalte visepresidenten, som sa videre at president Trump viste lederskap med å drepe den iranske generalen Qasem Soleimani.

– Soleimani var en terrorist. Trump fjernet en terrorist. Det er slik lederskap ser ut. Det er lederskap under president Trump, fortalte visepresident Pence.

Pence kritiserte den demokratiske presidentkandidaten Bernie Sanders for hans uttalelser mot Israel og AIPAC.

Visepresidenten tok også opp økende antisemittisme i USA og resten av verden. Han sa også at antisemittismen i dag ofte vises som hat mot Israel.

– Det er standpunktet til den amerikanske regjeringen at antisionisme er antisemittisme, sa Pence, og fikk stor applaus fra AIPAC-delegatene.

Pence brukte også anledningen til å kritisere den demokratiske presidentkandidaten Bernie Sanders for hans utspill mot både AIPAC og Israel.

– Den mest pro-israelske presidenten i USAs historie må ikke byttes ut med en som angriper Israel. Derfor trenger vi fire nye år med med president Donald Trump i Det hvite hus, sa visepresidenten før han avsluttet med å si:

– USA og Israel er mer enn bare venner. Vi er familie.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart