Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Som president vil jeg alltid støtte Israel

Den demokratiske presidentkandidaten Mike Bloomberg talte til AIPAC mandag 2. mars. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Den demokratiske presidentkandidaten Mike Bloomberg talte til AIPAC.

Den demokratiske presidentkandidaten Mike Bloomberg talte til de 18.000 delegatene på AIPAC-konferansen i Washington mandag morgen amerikansk tid. Bloomberg sa han var stolt over å tale til den pro-israelske forsamlingen.

– Jeg kunne ikke vært mer stolt og takknemlig for å være her med dere på AIPAC denne morgenen. Det arbeidet som dere alle gjør og den støtten dere viser er veldig personlig for meg, sa Bloomberg, som kan bli den første jødiske presidenten i USA.

Den tidligere ordføreren i New York er en av kandidatene som kjemper om å bli presidentkandidat for det demokratiske partiet. Andre demokratiske presidentkandidater har i valgkampen sagt at de vil vurdere å bruke den amerikanske militære bistanden til Israel som et pressmiddel mot israelske myndigheter. Det er helt uaktuelt for Bloomberg.

– Hvis jeg blir president kan jeg love dere at jeg alltid vil støtte Israel. Fordi Israel har rett til å forsvare seg selv – av seg selv. Derfor kan jeg love at jeg aldri vil stille betingelser for USAs militære bistand – uansett hvilken israelsk regjering som sitter med makten, sa Bloomberg til stor applaus fra salen.

Presidentkandidaten pekte på alle truslene som Israel daglig står overfor.

– Så lenge Israel har eksistert har terrorister truet våre forfedres hjemland. Vel, vet dere hva? Staten Israel, det jødiske folk og det pro-israelske miljøet vil aldri la seg stanse av dette hatet, sa han.

Bloomberg fortalte videre om hvor viktig det var at støtten til Israel – fra både demokrater og republikanere – forblir en tverrpolitisk enighet.

– Israel bør aldri være en politisk fotball man sparker rundt for å score poeng. Den tverrpolitiske støtten til Israel er viktigere i dag enn noen gang tidligere. Synagoger angripes, jøder drepes og nynazister marsjerer igjen. Dette skjer ikke i et annet land, men det skjer i USA i dag, fortalte han.

Den demokratiske presidentkandidaten Bernie Sanders har åpnet opp for å flytte USAs ambassade tilbake til Tel Aviv hvis han blir valgt til USAs president. Det kommer definitivt ikke til å bli aktuelt for Bloomberg.

– Som president vil jeg aldri flytte ambassaden fra Jerusalem, for det er der den hører hjemme, sa presidentkandidaten til applaus fra de 18.000 i salen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart