Ambulansepersonell trener på å desinfisere ambulanser etter å ha fraktet pasienter smittet av koronaviruset. (Foto: MDA)

Antallet koronasmittede fortsetter å stige

126 personer har fått påvist smitte av koronaviruset i Israel.

Antallet koronasmittede i Israel steg til 126 fredag morgen. Dermed har antallet økt med 17 siden torsdag. Israelske myndigheter tar nå ytterligere steg for å bremse spredningen av viruset, skriver Times of Israel.

Tilstanden er alvorlig for to av de smittede, mens tilstanden er moderat for fem. En av dem som har testet positivt for viruset er en 6 måneder gammel baby. Myndighetene frykter mange er smittet uten å fått påvist diagnosen.

For å hindre ytterligere spredning har myndighetene nå besluttet å stenge alle skoler og universiteter i landet, men både førskoler og barnehager vil fortsatt holde åpent. Det er også satt begrensninger på antallet besøkende i synagoger. Maks 100 personer får lov til å delta på sabbaten, og det må organiseres slik at mennesker ikke står tett inntil hverandre. Personer i risikosonen er instruert til å be hjemme.

Israels sjefsrabbiner oppfordrer religiøse jøder til å ikke oppsøke Vestmuren. Statsminister Benjamin Netanyahu oppfordrer til å unngå alle forsamlinger.

Teater, kinoer og forsamlingshus i Tel Aviv, Jerusalem og over hele landet land er stengt inntil videre etter at det ble forbudt med samlinger over 100 personer. Alle fotballkamper og sportsbegivenheter i landet er avlyst.

Få land har tatt så store grep som Israel for å bremse spredning av korona. Likevel understreker israelske myndigheter at de neppe vil klare å stanse viruset. Netanyahu sier målet deres er å bremse spredningen så mye som mulig, slik at ikke mange blir syke på en gang og at helsevesenet blir overbelastet.

Allerede mandag 9. mars besluttet Israel å stenge grensene for turister. Det gjør at over 100 hoteller i Israel nå har stengt dørene. Det er ventet at 100 nye hoteller vil stenge på søndag. Hotellnæringen sier de står overfor den største krisen noensinne. Også andre turistnæringer sliter tungt. Flyselskapet El Al har permittert 80% av sine ansatte uten lønn.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier staten vil komme med en økonomisk redningspakke for å redde bedrifter og næringer fra konkurs.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart